Έχεις τραπέζι στην παρέα αλλά κάνεις και διατροφή; Ώρα για αυτή τη μεξικάνικη συνταγή

Ποιος είπε πως η υγιεινή διατροφή και η απόλαυση δεν πάνε μαζί; Για αυτό εμείς σας έχουμε μια συνταγή για να εντυπωσιάστε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους και λάτρεις της υγιεινής διατροφής με ντιπ γουακαμόλε, νάτσος και κόκκινο κρασί!

Γράφει η Διατροφολόγος – Διατολόγος Κία Καραγιάννη

Υλικά (για 8 μερίδες γουακαμόλε)

  • 4 ώριμα αβοκάντο
  • χυμός από 2 γλυκολέμονα (limes)
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • ½ μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά τσίλι
  • φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • κύμινο 1/4 κουτ. γλυκού
  • αλάτι κατά προτίμηση (περίπου 1/2 κουτ. γλυκού)
  • πιπέρι μαύρο κατά προτίμηση (περίπου 1/4 κουτ. γλυκού)
  • πιπέρι καγιέν κατά προτίμηση (περίπου 1/4 κουτ. γλυκού)

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα αβοκάντο τα οποία θα αφήσετε τελευταία γιατί οξειδώνονται από την επαφή τους με τον αέρα. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και τον κόλιανδρο.

Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα αβοκάντο. Ραντίζετε με το χυμό από τα 2 γλυκολέμονα. Σε ένα γουδί ή ένα μίξερ προσθέτετε τα αβοκάντο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύετε απαλά. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε μπολ, προσθέτετε τις ντομάτες και τον κόλιανδρο και ανακατεύετε.

Προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι στην αναλογία που προτιμάτε και είναι έτοιμο.Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το καταναλώσετε. Σερβίρετε μαζί με πατατάκια καλαμποκιού (νάτσος). Αν βρείτε ανάλατα, τόσο το καλύτερο. Συνοδέψτε μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και ενισχύστε την αντιοξειδωτική προστασία που χαρίζει το συγκεκριμένο σνακ στον οργανισμό σας!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θες ένα υγιεινό μα γλυκό σνακ για τη δουλειά; Σού έχουμε τη συνταγή για φρουτοσαλάτα

Φανταστική συνταγή για κεφτεδάκια – Λες και είναι από ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα!

Κοτόπουλο γιουβέτσι: Με αυτή τη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Σχετικά άρθρα