Μια διαφορετική ψαρόσουπα με ντομάτα και καρότο!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια</span><br /><span style="font-size: medium;">2/3 κούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">15 κόκκους μαύρο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές πελτέ ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κιλό ψάρι κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">3 μεγάλα καρότα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ρίζα σέλινο και τα τρυφερά φυλλαράκια της καρδιάς</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πράσο, 1 μικρό κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πράσινη πιπεριά, 3 κολοκύθια</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το λάδι, τους κρόκους  πιπεριού, αλάτι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός απ’ τις πατάτες και τα βράζετε για 30 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι τα λέπια του με ένα μαχαιράκι απογυμνώνεται τα λέπια από την αντίθετη φορά του λεπιών. Αν είναι μεγάλο κόψτε το.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνετε το ψάρι. Βράστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το ψάρι στη πιατέλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Το ζουμί περάστε το από λεπτή σήτα σε μια άλλη κατσαρόλα για να αφαιρέσετε τα κόκαλα. Ξανά βάλτε το στη φωτιά, ρίξτε μέσα τις πατάτες και βράστε για 20 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βγάλτε τις μισές πατάτες σ’ ένα μπολ και πατήστε να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε το πουρέ στη κατσαρόλα, προσθέστε τον πελτέ, κόψτε τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια και ρίξτε τα στη κατσαρόλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, ρίξτε κι ανακατέψτε το χυμό λεμόνι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 65 λεπτά</span></p>

Σχετικά άρθρα