Πώς θα φτιάξω μια αλμυρή κρέπα;

11 Φεβρουαρίου 2013

 

 

Λατρεύεις τις κρέπες αλλά δεν ξέρεις πώς να τις φτιάξεις; Ο Γάλλος Chef Première του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental, Jean Charles Metayer και συνεργάτης μας, σου μαθαίνει να φτιάχνεις κρέπα με μπεσαμέλ τυρί και ζαμπόν... αλά γαλλικά! 




Θα χρειαστείτε:

    • 500 ml Γάλα

 

    • 250 gr Αλεύρι

 

    • 3 Αβγά

 

    • Αλάτι

 

    • 40 gr Βούτυρο



Για την γαρνιτούρα:

    • 5  Φέτες ζαμπόν

 

    • Τριμμένο τυρί emmental

 

    • Μπεσαμέλ



Είστε έτοιμες για να φτιάξουμε την κρέπα;

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, και τα αβγά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα. Το μείγμα δεν πρέπει να σβολιάσει. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.  Ψήνουμε τις κρέπες. Απλώνουμε μια στρώση μπεσαμέλ, το τριμμένο τυρί και τις φέτες ζαμπόν και τυλίγουμε την κρέπα!



Προσέξτε..

Αν σβολιάσει το μείγμα μπορούμε να το χτυπήσουμε για λίγο με ένα μίξερ χειρός.

Bonne Appétit!

Jean-Charles Métayer

Chef Première

ATHENAEUM INTERCONTINENTAL

https://www.facebook.com/ChefMetayer

 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ