Φέτες ντομάτα με σάλτσα ροδιού από τον Γιώργο Λέκκα

31 Ιανουαρίου 2014
Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας προτείνει ένα πολύ ιδιαίτερο ορεκτικό/ συνοδευτικό που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει!


Υλικά
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι ροδιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού σουμάκ
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικό, δυόσμο και μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
 
Διαδικασία
 
 
Σε ένα πιάτο χτυπάμε με πιρούνι το ελαιόλαδο, το σιρόπι ροδιού, το χυμό λεμονιού, το σουμάκ, το πιπέρι, αλάτι.  Κόβουμε τις ντομάτες σε πλάκες σε φέτες. Τακτοποιήστε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα ροδιού. Ανάλογα με το μέγεθος των φύλλων από τα μυρωδικά, μπορείτε να τα αφήσετε ολόκληρα ή να τα ψιλοκόψετε. Τα σκορπίζετε πάνω από της ντομάτες. Είναι έτοιμη η σαλάτα για σερβίρισμα.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ