Κέικ με μήλο και σταφίδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">μισό χυμό λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 με 5 μήλα ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουτάλι κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ηλιέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 &amp; 1/2 βανιλια σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κούπα σταφίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4  φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 &amp;3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουτάλι κοφτό μπεικιν πάουντερ</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τους ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ζάχαρη, σταφίδες κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά μας υλικά. Προσθέτουμε τα στεγνά, στα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Παίρνουμε μια φόρμα 28 εκ. (με άνοιγμα στα πλάγια) και ρίχνουμε λαδόκολλα. Προσθέτουμε  την μισή ζύμη και επάνω τα μισά μήλα. Πάλι την μισή ζύμη και μισά μήλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα και το ψήνουμε για 60 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό από τη ζύμη το κέικ μας έχει ψηθεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συνοδέψτε το με καφέ με κανέλα και μπαχάρι. και παγωτό μπισκότο κρέμα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα