Ο Ibrahim Maalouf στο Gazarte

31 Ιανουαρίου 2014

Θεωρείται φαινόμενο της τζαζ και ταυτόχρονα της κλασικής μουσικής.

Χαρακτηρίζεται ομόφωνα ως ένα φαινόμενο της τζαζ και συγχρόνως της κλασικής μουσικής. Ο Ibrahim Maalouf δίνει ραντεβού με το κοινό του Gazarte στις 2 Φεβρουαρίου, για μία ιδιαίτερη συναυλιακή εμπειρία.
Γεννήθηκε στη Βηρυτό και μεγάλωσε στα προάστια της Γαλλίας μέσα σε μια οικογένεια ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, ενώ από τα επτά του κιόλας χρόνια διδάχθηκε από τον πατέρα του Nassim Maalouf το μπαρόκ, το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο, έχοντας πάντα ως βάση την αραβική κουλτούρα και παράδοση, γεγονός που έδειξε να έχει καταλυτική σημασία για τη μελλοντική του πορεία.
Ως ενήλικος και έχοντας ήδη αποκτήσει τεράστια συναυλιακή εμπειρία στο πλευρό του πατέρα του, η μουσική καριέρα του Ibrahim εκτοξεύθηκε μέσα από διακρίσεις σε παγκοσμίου βεληνεκούς διαγωνισμούς και συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένες συμφωνικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα δωματίου να χτίζουν το προφίλ ενός πλέον καταξιωμένου βιρτουόζου και αναγνωρισμένου κλασικού μουσικού. Ωστόσο ο Ibrahim Maalouf δεν είναι αυτό. Ή καλύτερα, δεν είναι μόνο αυτό.
Εξερευνεί με πάθος τη μουσική από διάφορες οπτικές και πειραματίζεται συνεχώς. O Vincent Segal, η Lhasa de Sela, ο Elvis Costello, ο Sting και ένα σωρό ακόμη σημαντικοί μουσικοί και ερμηνευτές βρέθηκαν στο δρόμο του και μοιράστηκαν μαζί του δημιουργίες που ξεκινούν από τα πιο σκληροπυρηνικά τζαζ μονοπάτια, και φτάνουν μέχρι την όπερα.

Info

02 Φεβρουαρίου 2014 
GAZARTE, Βουτάδων 32-34, Γκάζι 
Τηλ.: 6946448050, 2106918372 
Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 20 ευρώ, στο Ταμείο 25 ευρώ έως 55 ευρώ.

Πηγή: www.tospirto.net 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Πώς θα βοηθήσω κάποιον με διατροφική διαταραχή;
Οδηγός βοήθειας για συγγενείς/φίλους...
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...