Μπάνιο ή ντουζ; Πριν επιλέξετε, μάθετε.

31 Ιανουαρίου 2014

Μπορεί το γρήγορο ντουζ να είναι πιο εύκολο για την πολυάσχολη καθημερινότητά μας ωστόσο το μπάνιο είναι πιο υγιεινό, όπως τονίζουν οι επιστήμονες.
Ερευνητές από τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Βρετανίας (του Εδιμβούργου, του Μάντσεστερ και του Λάνκαστερ), απέδειξαν ότι κάνοντας μπάνιο το σώμα καθαρίζεται καλύτερα αφού το νερό διεισδύει στο δέρμα πολύ περισσότερο από ό,τι στο ντουζ, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην απόλαυση που προσφέρει. 

Κατά την διάρκεια της έρευνας στην οποία συμμετείχαν 1.802 άτομα οι επιστήμονες κατέγραψαν  τις προτιμήσεις τους για μπάνιο ή ντουζ και επικεντρώθηκαν στην  επαφή τους με το νερό.

Κατέδειξαν λοιπόν ότι το 70% των ανθρώπων κάνει μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ενώ το 30% έρχεται σε επαφή με το νερό παραπάνω από μία φορά ημερησίως. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι βρίσκουν ανησυχητικό πως μόνο το 10% των ανθρώπων προτιμούν το μπάνιο από το ντουζ. Μπάνιο ψηφίζουν κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας   και αυτό δεν το κάνουν για λόγους υγιεινής αλλά  για λόγους απόλαυσης.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...