Ψητό μπιφτέκι γεμιστό με μαρμελάδα ντομάτα!

7 Μαρτίου 2013



Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη συνταγή προτείνει για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης ο Γάλλος σεφ, Jean Charles Metayer για τις γυναίκες που λατρεύουν να πειραματίζονται και στην κουζίνα!



 

Για το μπιφτέκι:

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

80 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο σωταρισμένο

140 γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα τριμμένο

3 γρ. κόλιανδρο

4 γρ. ρίγανη

8 γρ. αλάτι

100 γρ. μαϊντανό

50 γρ. γάλα

10 γρ. ελαιόλαδο

 

Για τη μαρμελάδα ντομάτας:

300 γρ. ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρια

6 γρ. μαύρη ζάχαρη

20 γρ. ξύδι

2 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο

30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

 

Σιγουρευτείτε ότι έχετε τα υλικά και ξεκινήστε!

Για το μπιφτέκι:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.

Για τη μαρμελάδα ντομάτας:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ξύδι. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο.

Σε ένα στρογγυλό τσέρκι στην εσωτερική του πλευρά κόβουμε και τοποθετούμε 1 λωρίδα λαδόκολλα να καλύψει τα τοιχώματα. Καλύπτουμε γύρω γύρω με μπέικον. Προσθέτουμε κιμά μέχρι τη μέση απ'το τσέρκι. Βάζουμε μια στρώση απ'τη ντομάτα και συμπληρώνουμε με κιμά. Ψήνουμε στους 240 ° C για 10 λεπτά, το βγάζουμε και τελειώνουμε στη σχάρα.



 

Bonne Appétit!

Jean-Charles Métayer

Chef Première

ATHENAEUM INTERCONTINENTAL

https://www.facebook.com/ChefMetayer

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ