Μια πρωτότυπη συνταγή για πικάντικο κρέας;

7 Μαρτίου 2013



Οι λάτρεις του κρέατος ξέρουν πόσο λαχταριστός μεζές μπορεί να γίνει το κρέας, πόσο μάλιστα όταν συνοδεύεται με πικάντικη σος και έναν πεντανόστιμο πουρέ από σελινόριζα. Την συνταγή υπογράφει ο Γάλλος σεφ Jean Charles Metayer, που μας δείχνει πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το rib eye σε ένα εξαιρετικό πιάτο για την Τσικνοπέμπτη!



 

Για τη barbeque sauce:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
30 γρ. μέλι
15 γρ. μουστάρδα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
15 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι
25 γρ. soya sauce
8 γρ. Worcestershire sauce
50 γρ. κέτσαπ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρέας. Το αφήνουμε μέσα στη μαρινάδα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Για τον πουρέ σελινόριζας:

1 Σελινόριζα
700 ml γάλα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τα βράζουμε. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε από το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ για λίγα λεπτά. Αν δυσκολεύεται το μίξερ, προσθέτουμε λίγο από το γάλα. Αποσύρουμε και αν θέλουμε περνάμε από μια σίτα για καλύτερη υφή.

 

Βγάζουμε το κρέας απ'τη μαρινάδα και το ψήνουμε στη σχάρα. Σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

 


 

Bonne Appétit!

Jean-Charles Métayer

Chef Première

ATHENAEUM INTERCONTINENTAL

https://www.facebook.com/ChefMetayer

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ