Γνωρίζεις τα μυστικά του καλού ψησίματος;

7 Μαρτίου 2013



Ο Γάλλος σεφ, Jean Charles Metayer σου μαθαίνει 5  μυστικά που και ο ίδιος χρησιμοποιεί για να δώσεις στα σημερινά σου ψητά μια μοναδική γεύση!



 

Τα μυστικά του καλού ψησίματος

 1) Βάζουμε το κρέας σε μαρινάδα για 4-8 ώρες ώστε να πάρει γεύση.

 

2) Επιλέγουμε κομμάτια κρέατος που δεν είναι πολύ μεγάλα ώστε να προλάβουν να ψηθούν εσωτερικά και να μην μας καούν εξωτερικά.

 

3) Ζεσταίνουμε καλά την σχάρα ώστε όταν βάλουμε πάνω τα κρέατα να μην μας κολλήσουν.

 

4) Αν χρησιμοποιείται κάρβουνο, αφήνουμε να κάτσει καλά η φωτιά και μετά βάζουμε τα κρέατα.

 

5) Αποφεύγουμε να κόβουμε ή να τρυπάμε τα κρέατα κατά την διάρκεια του ψησίματος γιατί έχουμε απώλεια υγρών και ως αποτέλεσμα έχουμε να μας στεγνώσει το κρέας.


 Καλό Τσίκνισμα!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ