Η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ!

Το εισιτήριο για του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας πήρε η Εθνική μας ομάδα μέσω wild card!Η FIBA άναψε το πράσινο φως στην ελληνική υποψηφιότητα κι έτσι η Εθνική μας θα είναι παρούσα για έβδομη φορά -τρίτη συνεχόμενη- στην κορυφαία διοργάνωση.

Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της FIBA στη Βαρκελώνη το μεσημέρι του Σαββάτο (1/2). Τις άλλες τρεις wild cards πήραν Τουρκία, Βραζιλία και Φινλανδία!

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση για την πρώτη φάση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (20:00) στη Βαρκελώνη.

Στην τελική φάση πέρα από τις τέσσερις χώρες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους μέσω wild card, θα βρίσκονται η οικοδέσποινα Ισπανία, η χρυσή ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ και οι Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Παράλληλα, για την ομάδα μας ανοίγει και… επίσημα ο κύκλος αναζήτησης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, αφού για την ΕΟΚ το βασικότερο κριτήριο ήταν η απόφαση της FIBA σχετικά με τη συμμετοχή μας ή μη στο Μουντομπάσκετ.

Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία για τον διάδοχο του Τρινκιέρ, δυνατά "παίζει" το όνομα του Φώτη Κατσικάρη, ενώ φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο και το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Σχετικά άρθρα