Αθανασιάδης: Να βάλουμε γρήγορα στο κλίμα τους νέους

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, το ματς του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και αυτό του πρωταθλήματος με τον Πλατανιά μίλησε ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Αναλυτικά όσα δήλωσε επιθετικός του "δικεφάλου του βορρά" στη "NOVA":

"Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς έφτανε κοντά στην εστία, κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ. Αλλά μέσα από τη δουλειά, στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε πως κάθε ευκαιρία που δημιουργείται καταφέρνουμε και πετυχαίνουμε το γκολ.

Αυτό είναι σημαντικό. Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Και αυτό που θέλουμε εμείς είναι να υπάρχει μια διάρκεια και στη συνέχεια, γιατί έρχονται πολλά παιχνίδια κι είναι πολύ σημαντικό".

Τι αίσθηση σου άφησε η εμφάνιση της ομάδας στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης; "Εντάξει, μπορεί να μην μπήκαμε τόσο καλά από την αρχή αλλά αυτό που μέσα στα ενενήντα λεπτά παίξαμε και δείξαμε είναι ότι θέλουμε πάρα πολύ αυτήν την πρόκριση. Πιέζαμε πάρα πολύ τον αντίπαλό μας, καταφέραμε να πετύχουμε τρία γκολ και μακάρι και στη συνέχεια στα παιχνίδια του Κυπέλλου να εμφανιστούμε έτσι".

Το σκορ είναι αρκετό για την πρόκριση; "Είναι καλό σκορ αλλά έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι και μετά κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο".

Με σημαντικό δεδομένο τις διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα σε τι κατάσταση βρίσκεται πλέον η ομάδα; "Η ομάδα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές, έχουν έρθει και νέα παιδιά. Αυτό που θα προσπαθήσουμε εμείς είναι να τους βάλουμε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν άμεσα. Όπως είπα έχει πολλά παιδιά και πιστεύω το κάθε παιδί όταν χρειαστεί θ’ ανταπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα".

Νέα πρόσωπα, κατά κύριο λόγο στη μεσοεπιθετική γραμμή. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας και ως προέκταση αυτού, εσάς τους επιθετικούς ως προς την αποτελεσματικότητα; "Εντάξει σ’ αυτό είναι υπεύθυνος ο προπονητής. Αναλόγως με τα παιδιά που έχουν έρθει θα δουλέψει ανάλογα και την ομάδα αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι που έρχονται παιδιά να μας βοηθήσουν και να καταφέρουμε να πάμε ψηλά".

Κάποιους από τους νέους σου συμπαίκτες πρόλαβες να δεις και στην προπόνηση. Πρόλαβες ν’ αποκομίσεις εντυπώσεις; "Είναι ακόμη νωρίς, πρώτη ημέρα αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ γιατί όπως είπαμε έχουμε πολλά παιχνίδια και το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να πάμε τον ΠΑΟΚ σ’ όλα αυτά τα παιχνίδια με νίκες".

Αύριο στην Κρήτη αντιμετωπίζετε τον Πλατανιά. Αν γνωρίζεις τον συγκεκριμένο αντίπαλο και τί εικόνα πρέπει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να φύγει από τα Χανιά με κάτι θετικό; "Είναι μια καλή ομάδα, θα μιλήσουμε και με τον προπονητή. Θα μας δείξει κάποια πράγματα και του αντιπάλου και θα δουλέψουμε και στην τελευταία προπόνηση για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παιχνίδι, να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πάθος από το πρώτο λεπτό για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη".

Σχετικά άρθρα