Εντινγκά: Αήττητοι το πρωτάθλημα

Ο Ντέλβιν Εντινγκά τόνισε πως ένας από τους στόχους του Ολυμπιακού, είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος, ενώ αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στο Καραϊσκάκη.Αναλυτικά η συνέντευξη του Εντινγκά στη Nova:

Το πρόγραμμα της περιόδου είναι βεβαρημένο με συνεχόμενους αγώνες κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες. Μπορεί η ομάδα σας να ανταποκριθεί με επιτυχία στον πολυμέτωπο αγώνα της σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη;

«Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Φυσικά και γνωρίζουμε τις δυσκολίες της σεζόν με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσκολία και να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Σε ότι αφορά στο κύπελλο, ίσως κάναμε λίγο πιο περίπλοκη τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο λόγω του 0-0. Αλλά θεωρώ πως μπορούμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο. Στο πρωτάθλημα συνεχίζουμε σε πολύ καλό δρόμο. Και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε, κερδίζοντας τα παιχνίδια και συγκεντρώνοντας βαθμούς. Για το Champions League τι να πούμε. Γνωρίζουμε όλοι τι αντίπαλος είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αρκετοί απ’ τους αντιπάλους μας έχουν να δώσουν λιγότερους αγώνες, καθώς μπορεί να μην συμμετέχουν ούτε καν στο κύπελλο. Εμείς συμμετέχουμε και στο Champions League. Ξέρουμε για το βεβαρημένο πρόγραμμα. Πρέπει κάθε στιγμή να είμαστε προετοιμασμένοι. Να ξεκουραζόμαστε καλά όταν έχουμε τη δυνατότητα. Και εν συνεχεία να προχωράμε με νίκες».

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δίχως να γνωρίσετε ήττα, είναι η μεγάλη πρόκληση της περιόδου;

«Νομίζω πως είμαστε σε θέση να το πετύχουμε. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Έχουμε αυτή την προοπτική. Θέλουμε να το κάνουμε. Είναι ένας μεγάλος στόχος για εμάς. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να πούμε πως θα είναι εύκολο. Οι αντίπαλοί μας είναι εκεί για να μας βάζουν εμπόδια. Σε κάθε αγώνα θα πρέπει να δίνουμε το 110% ή και παραπάνω όπως λέμε για να κερδίζουμε. Οι αντίπαλοί μας δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό. Εμείς πρέπει να προσπαθούμε. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα που έχει την ικανότητα να πάρει αήττητη το πρωτάθλημα».

Την Κυριακή υποδέχεστε τον Παναιτωλικό. Τον αντιμετωπίζετε ίσως στην καλύτερή του κατάσταση στην τρέχουσα περίοδο;

«Φυσικά και θυμάμαι το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή, δεμένη και δυνατή ομάδα. Βέβαια, τότε έπαιζε στην έδρα της έχοντας την υποστήριξη του κόσμου της. Τώρα, όμως, θα συμβαίνει το αντίθετο. Θα παίζουμε εμείς στην έδρα μας. Ενδεχομένως τα πράγματα να είναι διαφορετικά, καθώς στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός αποκτά μεγαλύτερη δύναμη με τον κόσμο δίπλα του. Νομίζω πως ο Παναιτωλικός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει ένα πολύ καλό επιθετικό στις τάξεις της, τον Καμαρά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Φυσικά θα παίξουμε για τη νίκη».

Ο κυριακάτικος αγώνας με τον Παναιτωλικό θα αρχίσει στις 3 το απόγευμα. Είναι μία καλή ώρα για να έρθουν οικογένειες στο γήπεδο;

«Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε συνηθισμένοι να δίνουμε αγώνες τόσο νωρίς το μεσημέρι. Αυτό δεν είναι στο χέρι μας να το κανονίσουμε. Είναι θέμα της διοργανώτριας αρχής. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμη και έτσι, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι μία καλή ώρα για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα