Μύδια με πιλάφι από την αναγνώστριά μας Μαρίνα!

26 Μαρτίου 2013

Η κυρία  Μαρίνα Κατσαλούλη, από την Ηλιούπολη είναι αναγνώστριά μας και λατρεύει τη στήλη μας με τις συνταγές:

"Έχω δοκιμάσει πολλές από τις συνταγές που παρουσιάζετε μέσα από την ιστοσελίδα σας.  Έχω δοκιμάσει πολλά φαγητά που προτείνουν οι σεφ σας και άρεσαν πολύ και σε μένα και στην οικογένειά μου. Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα γλυκά που προτείνει ο σεφ σας, Γιώργος Λέκκας, πρόσφατα δοκίμασα τη συνταγή brownies με nutella, τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας δώσω μια δική μου συνταγή που πιστεύω ότι αξίζει να την μοιραστείτε με τις υπόλοιπες αναγνώστριες. Είναι πολύ νόστιμη και πρωτότυπη. Μύδια με πιλάφι. Είναι εύκολη συνταγή, εγώ την προτιμώ και τις καθημερινές και δεν παίρνει πολύ ώρα για την προετοιμασία της. Μέσα σε μισή ώρα είναι έτοιμη. Σας δίνω τη συνταγή μου!"


Mύδια με πιλάφι


Θα χρειαστείτε:

 

 500 γρ. μύδια κατεψυγμένα

 

2 1/2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι 

 

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

ελαιόλαδο

 

 

 

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη

 

 

 

1 ποτήρι κρασιού λευκό

 

 

 

1 σακουλάκι κουκουνάρι

 

 

 

100-150 γρ. σταφίδα μαύρη

 

 

 

1/2 κουτί καλαμπόκι

 

 

 

1/2 κουτί αρακάς

 

 

 

μαιντανός ψιλοκομμένος

 

 

 

άνηθο ψιλοκομμένο

 

 

 

αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κουκουνάρια μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τα μύδια (αφού τα έχουμε ξεπλύνει σε ένα τρυπητό με νερό), την ντομάτα τα τσιγαρίζουμε και αυτά ελαφρώς και μετά τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι ν' απορροφηθούν όλα τα υγρά και να γίνει ένα ωραίο και δεμένο μείγμα.

 

 

 

Για το πιλάφι: Σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ρύζι. Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό, ένα κύβο Κnorr λαχανικών και 2 φύλλα δάφνης. Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι μας ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Μόλις πιει το νερό και κάνει τρυπούλες σβήνουμε το μάτι και το πιλάφι είναι έτοιμο.

 

 

 

Για το σερβίρισμα: 1) Φορμάρουμε το πιλάφι και περιχύνουμε το μείγμα των μυδιών επάνω σε αυτό ή γύρω από την πιατέλα μας.

 

2) Ανακατεύουμε το πιλάφι με το μείγμα μυδιών.

 

 

 

Καλή επιτυχία!

 

Μαρίνα

 

 

 

Θέλετε και εσείς να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας συνταγές; Στείλτε μας info@boro.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...