Διπλό με εννέα ο Εργοτέλης, 1-0 τον Πανιώνιο

Παρότι αγωνιζόταν με εννέα παίκτες από το 74′, ο Εργοτέλης έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με σπουδαίο διπλό, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Το… χρυσό γκολ για τους κρητικούς πέτυχε ο Διαμαντάκος στο 86′, δοκάρι για τους κυανέρυθρους στο 91′.Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους γηπεδούχους, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάζνικ στο 17′, ο Παντίδος δεν βρήκε καλά την μπάλα, η οποία πέρασε άουτ.

Πέντε λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, φτάνοντας μία ανάσα από το 1-0.

Μετά από σέντρα του Κούμπικ και λάθος απομάκρυνση του Λαμπρόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Διαμαντάκο, ο οποίος σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά οι κυανέρυθροι έδιωξαν πάνω στην γραμμή!

Η ομάδα του Παναγόπουλου είχε την υπεροχή στην συνέχεια, απείλησε με τους Παντίδο στο 40′ και Αραβίδη στο 43′, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, χωρίς να υπάρχει σκορ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν καλές φάσεις στις δύο εστίες.

Ωστόσο, στο 66′ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, αφού οι κρητικοί έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μεχία, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Ουζουνίδη στο 74′, αφού έμεινε με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρέντζα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Πανιώνιος αύξησε την πίεση του στην συνέχεια, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Στοϊκοβιτς.

Αυτό που δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν τελικά οι φιλοξενούμενοι στο 86′. Μετά από λάθος του Κούρου, ο Κοζορώνης βρήκε τον Διαμαντάκο, ο οποίος πλάσαρε τον Παπαδόπουλο και άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη!

Οι γηπεδούχοι αύξησαν κι άλλο την πίεση τους στην συνέχεια, προκειμένου να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας και… άγγιξαν την ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Αραβίδης έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Στοϊκοβιτς!

Ο Εργοτέλης κράτησε το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος και πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στη Νέα Σμύρνη, παίζοντας με εννέα παίκτες από το 74′!

Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης (76′ Ντούνης), Αυλωνίτης, Κούρος, Παντίδος, Λάζνικ, Κολοβός (87′ Παναγιωτούδης), Αραβίδης, Γιάννου.

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Ρέντζας, Μεχία, Σαρρής, Πίτσος, Ιμπραΐμ, Καρντσόσο, Χαντί, Μπαντιμπανγκά (76′ Κοζορώνης), Κούμπικ (70′ Γιοβάνοβιτς), Διαμαντάκος (90’+2′ Μπουχαλάκης).

Σχετικά άρθρα