Τα πάνω-κάτω με Ναπολεόνι ο Ατρόμητος, 3-2 στη Ριζούπολη

Με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Ναπολεόνι ο Ατρόμητος πέρασε με ανατροπή νικηφόρα από τη Ριζούπολη κερδίζοντας 3-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 22η αγωνιστική
Κολλημένος με την τρίτη θέση παραμένει ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ χάρη σε τέρματα του Λουσέρο, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έκανε την ολική ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισε με τον Ναπολεόνι, στο 75′ έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια με τον Ιγκλέσιας και ο ιταλός επιθετικός στο 81′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Ατρόμητο, που αύξησε στους τρεις τους βαθμούς διαφοράς από τον τέταρτο Παναθηναϊκός. Ιδανικός αυτόχειρας ο Απόλλων Σμύρνης από την άλλη, καθώς ενώ καίγεται για βαθμούς έκανε σοβαρά λάθη στο 2ο και -ειδικά- στο 3ο γκολ των φιλοξενούμενων και δεν πήρε ούτε τον βαθμό, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να απομακρυνθεί έστω και λίγο από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στην αναμέτρηση και από νωρίς απέκτησαν το προβάδισμα. Στο 10ο λεπτό ο Λουσέρο έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ατρόμητος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 14′ από το σουτ του Παπαδόπουλου μπλόκαρε την μπάλα ο Τζόρβας. Στο 34′ το σουτ του Ουμπίδες ήταν άστοχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα (37′) η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Παπαδόπουλος βγήκε ωραία από δεξιά έκανε και την σέντρα με τον Ναπολεόνι με τακουνάκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Στο 41′ ο Καραμάνος έκανε την κεφαλιά για τον Ατρόμητο με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Τσοκάνη για τον Απόλλωνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα λάθη από τις δύο ομάδες ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού. Στο 59′ από λάθος του Τζόρβα ο Ιγκλέσιας έκανε το σουτ με τον Παπαζαχαρία να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή. Στο 63′ ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και πάλι, όταν από πλάγιο άουτ ο Λουσέρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-1.

Δώδεκα λεπτά αργότερα (75′) η ομάδα του Γιώργου Παράσχου που είχε ανεβάσει την απόδοσή της έφτασε για δεύτερη φορά στην ισοφάριση (2-2), με κεφαλιά του ξεχασμένου από την άμυνα των γηπεδούχων Ιγκλέσιας από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία. Ο Απόλλωνας ο οποίος μετά το γκολ που δέχθηκε δεν πατούσε καλά στο γήπεδο είχε ένα άστοχο σουτ του Τσοκάνη στο 78′. Από την άλλη ο Ατρόμητος άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο για να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τη νίκη. Αυτό και έγινε στο 81′, όταν από λάθος της άμυνας του Παπαζαχαρία, ο Ναπολεόνι μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 για τον Ατρόμητο.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παντελιάδης, Κανακούδης, Κόρμπος (85′ Πετρόπουλος), Τσοκάνης, Μίνγκας (70′ Τσιλιγκίρης), Φαρινόλα, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης (69′ Πίτου Γκαρσία), Γιαννούλης, Δημούτσος (79′ Νάστος), Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ουμπίδες, Ναπολεόνι. Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα