Σφαιρόπουλος: Οποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του

Αν και προηγήθηκε με +27, ο Πανιώνιος επικράτησε δύσκολα του ΚΑΟΔ, με τον προπονητή των κυανέρυθρων, Γιάννη Σφαιρόπουλο, να εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την χαλάρωση της ομάδας του, τονίζοντας παράλληλα ότι το τέταρτο δεκάλεπτο πρέπει να γίνει μάθημα στον Ιστορικό."Σήμερα ήταν ένα ματς που είναι παράδειγμα για όλους τους αθλητές του μπάσκετ ότι οι αγώνες τελειώνουν στο 40′. Για άλλη μια φορά οι παίκτες μου έδειξαν ότι δεν έχουν καταλάβει ότι τα ματς τελειώνουν με την κόρνα της λήξης.

Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τα τελευταία 12′ της αναμέτρησης. Στα πρώτα 28′ κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας στην φετινή σεζόν.

Κυκλοφορήσαμε πολύ καλά την μπάλα στην επίθεση, είχαμε πολύ καλές συνεργασίες και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, κάναμε κλεψίματα και βγάλαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε ευρεία διαφορά πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου. Εκεί νομίζαμε ότι ο αγώνας τελείωσε. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η διαφορά και στην τελευταία περίοδο να μπούμε ακόμη πιο χαλαρά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο κάναμε 8 λάθη και πετύχαμε μόλις 5 πόντους. Είχαμε κακή λειτουργία και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η τέταρτη περίοδος πρέπει να μας γίνει… μάθημα.

Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την συμπεριφορά κάποιων παικτών, της πρώτης πεντάδας και του πάγκου, όταν η διαφορά υπέρ μας ήταν μεγάλη.

Το καλό είναι ότι νικήσαμε άλλο ένα ματς και ότι σε γενικές γραμμές παρότι η Δράμα μείωσε στους τρεις πόντους, δείξαμε ψυχραιμία.

Κρατάμε την νίκη και το ματς αυτό θα αποτελέσει μπούσουλας για μας, θα το μελετήσουμε, για να μην χαλαρώσουμε ξανά πριν το τέλος.

Οταν έχεις φιλοδοξίες να παίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν υπάρχει κούραση. Οποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του και να παίζει έναν αγώνα. Οποιος σκέφτεται την κούραση δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα.

Ολοι οι παίκτες είναι καλά προπονημένοι από την αρχή της σεζόν και δεν υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης. Γενικά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και κοιτάζουμε πρώτα από όλα τι κάνουμε εμείς", είπε ο προπονητής του Πανιωνίου.

Από την πλευρά των παικτών, ο Γάιος Σκορδίλης είπε: "Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε την Δράμα μια ομάδα με φιλοδοξίες, που έχει πετύχει στην έδρα της μεγάλες νίκες, μια εκ των οποίων ήταν στην μεταξύ μας αναμέτρηση.

Γνωρίζαμε ότι θα έρθει εδώ να… κλέψει το ματς. Στην αρχή ήμασταν συγκεντρωμένοι και βάλαμε μεγάλα σουτ, αλλά στην συνέχεια χάσαμε την συγκέντρωση μας.

Θα δούμε τα λάθη μας στην τελευταία περίοδο, γιατί ακολουθεί δύσκολος εκτός έδρας αγώνας. Στο τέλος ήμασταν συγκεντρωμένοι και νικήσαμε".

Σχετικά άρθρα