Αυτή τη φορά ήταν το θύμα της ανατροπής

Με πρωταγωνιστή τον Κάταϊ ο Πλατανιάς κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ στα Περιβόλια και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα για την 22η αγωνιστική
Κι όμως ο ΠΑΟΚ δεν κάνει μόνο ανατροπές και στα Περιβόλια των Χανίων έπεσε θύμα μίας τέτοιας. Χτυπώντας με αντεπιθέσεις στη μεγάλη αδυναμία του Δικεφάλου, την αμυντική του γραμμή, ο Πλατανιάς έκανε την μεγάλη ανατροπή και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα του Στέφενς προηγήθηκε στο 10′ με τον Αθανασιάδη, αλλά στη συνέχεια "έκατσε". Ο Πλατανιάς δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάταϊ γύρισε το ματς. Αρχικά ισοφάρισε στο α’ μέρος και στο δεύτερο έδωσε την ασίστ στον Τόρες, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στο -14 από τον Ολυπιακό και στο +5 από τον Ατρόμητο, ενώ ο Πλατανιάς βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ο Νάτχο, που ενώ έδειξε καλά στοιχεία, δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Οπως και στο ματς με τη Βέροια, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στο ματς. Οι παίκτες του Στέφενς έκλεισαν τον Πλατανιά και μόλις στο 10′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κατσουράνης βρήκε με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Αθανασιάδη κι αυτός με το κεφάλι νίκησε τον Γεωργαλίδη.. Μέχρι το 20λεπτο ο Δικέφαλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος, αλλά στη συνέχεια "έκατσε" και το πλήρωσε, έχοντας τους τρεις μεσοεπιθετικούς (Στοχ, Λούκας και Μάρτενς), αλλά και τον Μαντούρο εκτός ρυθμού. Γενικά επιθετικά δεν είχε εμπνεύσεις.

Το αρχικό καλό πρέσινγκ του ΠΑΟΚ περιορίστηκε με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι σιγά σιγά να πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Τελικά ο Πλατανιάς ισοφάρισε χάρη σε κακό αμυντικό τρανζίσιον του Δικεφάλου. Σκόρερ ήταν μετά από αντεπίθεση ο Κάταϊ στο 36′, νικώντας με αδύναμο σουτ τον Γλύκο, που είχε κάνει αντίθεση κίνηση. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν υπνωτισμένοι και οι κρητικοί άγγιξαν και δεύτερο γκολ. Η κεφαλιά του αμαρκάριστου Τόρες στο 44′ ωστόσο πέρασε μόλις άουτ.

Η εικόνα του β’ μέρους ήταν ανάλογη με αυτή του β’ μισού του α’ ημιχρόνου. Ο Πλατανιάς έβγαζε περισσότερη ενέργεια και ήταν πιο απειλητικός, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμενε εγκλωβισμένος, παίζοντας σε χαμηλό τέμπο. Ο Στέφενς έριξε στη μάχη Νάτχο, Λίνο και Βούκιτς, αλλά αμυντικά οι ασπρόμαυροι είχαν πρόβλημα και αποδείχθηκε στο 68′. Ο Κάταϊ από σκόρερ έγινε δημιουργός και ο Τόρες με ωραίο συρτό σουτ έκανε την ανατροπή, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Πλατανιά.

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ ξύπνησε, αλλά πλέον οι κρητικοί είχαν την ψυχολογία και έχοντας κλείσει καλά τους διαδρόμους δεν επέτρεπαν στον Δικέφαλο να απειλήσει. Την ίδια ώρα ο Πλατανιάς έβρισκε χώρους στις αντεπιθέσεις και ήταν επικίνδυνος, με τον Σιαλμά στο 81′ να χάνει καλή ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ πολιόρκησε στα τελευταία λεπτά τους γηπεδούχους, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λίνο (έδιωξαν στη γραμμή οι κρητικοί), αλλά παρά την πίεση του Δικεφάλου το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Πλατανιάς πήρε μία σπουδαία νίκη.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Φάισκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (86’ Καζναφέρης), Τέτε, Γουνδουλάκης (46’ Μενδρινός), Κατάι, Μπέλιτς, Τόρες (78’ Σιαλμάς)

ΠΑΟΚ (Χούμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (62’ Λίνο), Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μαντούρο (59’ Νάτχο), Κάτσε, Μάρτενς (69’ Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης

Σχετικά άρθρα