Μπαρτζώκας: Αφιερωμένο στη Θύρα 7

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Ικαρου Χαλκίδας στο κλειστό της Κανήθου, με τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Γιώργο Μπαρτζώκα, να αφιερώνει το διπλό στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7."Το γεγονός της ημέρας είναι η εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι πολύ καλό να γίνονται αγώνες σε τέτοιες ατμόσφαιρες. Εμείς ως ελάχιστο φόρο τιμής θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη μας στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.

Είχαμε και το μνημόσυνο χθες και πραγματικά είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, ο Ικαρος είναι μια ομάδα με αθλητικούς ψηλούς οι οποίο στο πρώτο ημίχρονο μας δυσκόλεψαν ιδιαίτερα κυρίως με την άμυνα τους, έκλεψαν μπάλες, πήγαν στον αιφνιδιασμό και πέτυχαν εύκολους πόντους.

Ετσι δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, παίξαμε καλύτερη άμυνα, χτυπήσαμε στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου μας, εκεί ακριβώς που θέλαμε στοχεύσαμε σωστά και φτάσαμε στη νίκη.

Είναι πολύ δύσκολο να έχεις πάντα φρέσκια την ομάδα. Και φάνηκε στο ματς με τον Απόλλωνα και τον Ηλυσιακό καθώς οι παίκτες, χωρίς να το θέλουν, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μετά από παιχνίδι της Euroleague πως δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Μια φορά μάλιστα βρεθήκαμε σε κακή μέρα και χάσαμε στη Δράμα. Ολες οι ομάδες που παίζουν στο Top 16 της Euroleague έχουν μεγάλη φθορά και σωματική και ψυχική.

Σε ό,τι αφορά τον Κόλινς και τον Μουν, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους δύο.

Ο Μουν είναι πολύ ταλαντούχος, έχει ένα μικρό πρόβλημα προσαρμογής καθώς είναι η πρώτη φορά που παίζει εκτός ΗΠΑ και δεν γνωρίζει καλά τους κανονισμούς.

Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, όμως, συγκροτημένος χαρακτήρας και μας βοηθάει πολύ.

Για το κακό διάστημα της ομάδας τον προηγούμενο μήνα, φυσικά και δεν ήταν προγραμματισμένο να έρθει. Οποιος λέει πότε φορμάρεται μια ομάδα και πότε όχι, κάνει λάθος.

Δεν μπορείς να το έχεις προγραμματίσει αυτό. Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα.

Εμείς είχαμε έναν δύσκολο μήνα, είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και μείναμε σε αυτό το διάστημα χωρίς δύο βασικούς παίκτες ενέργειας.

Ηταν δύσκολο στη διαχείριση. Μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν καλύτερα που έγινε τώρα.

Νομίζω πως όλες οι ομάδες που πετυχαίνουν κάτι πολύ σημαντικό στο τέλος, έχουν περάσει από διαχείριση μεγάλων κρίσεων μέσα στη σεζόν.

Εμείς αυτό κάναμε και πέρσι. Αν περάσεις από αυτές τις καταστάσεις, τα καταφέρνεις, εάν όχι ίσως συναντήσεις δυσκολίες στο τέλος και απρόοπτα", είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά των παικτών, ο Ματ Λοτζέσκι είπε: "Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας στην άμυνα, πήραμε ένα προβάδισμα και τελικά φτάσαμε σε μια άνετη νίκη".

Σχετικά άρθρα