Ο καιρός τη Δευτέρα (3/2)

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Τοπικά παγετός στα βόρεια νωρίς το πρωί.
Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κορυφή της Πάρνηθας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά θαλασσιά τμήματα πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στην ανατολική Πελοπόννησο καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
 Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικά άρθρα