Τούρτα cheesecake με πολύ λίγες θερμίδες!

19 Απριλίου 2013

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλες θέλουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά του χειμώνα... Πώς να στερηθούμε όμως τις καθημερινές γλυκές απολαύσεις; Αν είστε λάτρης των γλυκών η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, είναι πραγματικά σωτήρια!

 

Ο σεφ του γνωστού εστιατορίου Rich στη Γλυφάδα, Φρέντυ χαρίζει στις αναγνώστριες του boro.gr μια αγαπημένη του συνταγή. Ένα διαιτητικό cheesecake light με stevia!

 

Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 10-12 άτομα! Tα υλικά που θα χρειαστείτε είναι!

 

Για την κρέμα:

 

290 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφια light

 

8 γρ. sweet stevia

 

350 γρ. κρέμα σαντιγί

 

3 γρ. φύλλα ζελατίνης

 

χυμό λεμόνι από 1 λεμόνι και το ξύσμα του

 

Για την σάλτσα φράουλα:

 

500 γρ. φράουλες

 

100 γρ. νερό

 

5 γρ. sweet stevia

 

Για την βάση:

 

150 γρ. βούτυρο

 

2 πακέτα dejestive μπισκότα

 

Εκτέλεση

 

Για την κρέμα

 

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την Φιλαδέλφια στην stevia, τον χυμό από το ένα λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα δυνατά. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και για να βοηθήσουμε να λιώσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε στο μείγμα το τυρί, την stevia και τον χυμό λεμονιού. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε και την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία και γυαλιστερή.

 

Για την σάλτσα

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη stevia. Τ'αφήνουμε μέχρι να έρθουν σε βρασμό και προσθέτουμε τις φράουλες οι οποίες είναι πλυμένες και καθαρισμένες και βράζουμε για 15 λεπτά. Το χτυπάτε στο μπλέντερ και φτιάχνετε μια ωραία σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.

 

Για το μπισκότο

 

Τα μπισκότα τα ρίχνουμε στο multi και τα χτυπάμε λίγο! Δεν πρέπει να γίνουν τελείως σκόνη. Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο το οποίο το έχουμε λιώσει ανακατεύουμε ώστε το βούτυρο να πάει παντού και έτσι έχουμε ένα μείγμα μαλακό.

 

Για το μοντάρισμα

 

Παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή 25 εκ. και στο κάτω μέρος της φόρμας στρώνουμε το μπισκότο και με ένα κουτάλι "ισιώνουμε" την επιφάνεια για να πάει παντού. Ρίχνουμε την κρέμα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Μπαίνει στο ψυγείο για 3-4 ώρες ώστε να παγώσει το γλυκό μας. Όταν το βγάλουμε το κόβουμε σε κομμάτια, το σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα με την φράουλα.


 

 



 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ