Φτιάξε νηστίσιμα γεμιστά καλαμαράκια!

25 Απριλίου 2013



Διανύουμε μέρες νηστείας και οι επιλογές στο φαγητό δεν είναι πολλές. Ο σεφ του εστιατορίου Rich στη Γλυφάδα, Φρέντυ προτείνει για τις νοικοκυρές και ειδικά για εκείνες που αγαπούν το μαγείρεμα, μια γευστική και εύκολη συνταγή... Kαλαμαράκια γεμιστά!

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια μεγάλα (4-5 τεμάχια)

3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

1 κρεμμύδι φρέσκο

2 σκελίδες σκόρδο

1 συσκευασία ζωμού λαχανικών (σαν ζελε είναι)

4 ντομάτες μεγάλες καθαρισμένες από την φλούδα τους ψιλοκομμένες

1 ποτήρι λευκό κρασί

1,5 με 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ

Μισό ματσάκι μαϊντανό

Μισό ματσάκι άνηθο

Λίγα φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια τα οποία είναι ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια, το ένα φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μαζί με το ρύζι. Στην ουσία  η διαδικασία αυτή γίνεται σαν να κάνουμε ένα ριζότο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον ζωμό λαχανικών. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον βασιλικό, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό αν χρειαστεί και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια σιγά - σιγά.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια λίγο παραπάνω από τη μέση όχι ολόκληρα γιατί το ρύζι θα ψηθεί και θα μεγαλώσει ο όγκος και θα βγει απέξω. Κλείνουμε το πάνω μέρος με μια οδοντογλυφίδα, τοποθετούμε τα καλαμάρια σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω όλα τα υγρά που έχουν απομείνει από το τηγάνι. Ίσως θα χρειαστεί και λίγο νερό να προσθέσουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 20’ στους 180 βαθμούς.

Tips

Σε αυτή τη συνταγή αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κουκουνάρι ή σταφίδα.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ