Αθανασιάδης: Περίμενα καιρό την ευκαιρία, ήμουν τυχερός στο πέναλτι

Ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο τέταρτος τερματοφύλακας του Πανθρακικού, ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης στο ματς με τη Βέροια, καθώς στο ντεμπούτο του ήταν η βασική αιτία που η ομάδα της Κομοτηνής πήρε εκτός έδρας το βαθμό της ισοπαλίας

Μερικές φορές πρέπει να σε θέλει και η τύχη. Ο νεαρός τερματοφύλακας Αθανασιάδης την είχε και βρέθηκε να υπερασπίζεται την εστία του Πανθρακικού μετά από πολλές συγκυρίες.

Ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας, Σέρεμετ ήταν τιμωρημένος, ο δεύτερος, Κουτσόπουλος, τραυματίας εδώ και καιρό, ενώ ο τρίτος, Πασχαλάκης, που επίσης ντεμπουτάρισε, αποβλήθηκε μόλις στο 3′, υποπίπτοντας παράλληλα σε πέναλτι.

Ο Αθανασιάδης λοιπόν από το πουθενά κλήθηκε να υπερασπίσει την εστία και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για το αν είσαι σε πλεονεκτική θέση εκείνος ή ο εκτελεστής του πέναλτι σε τέτοιες περιπτώσεις:«Είμαι εγώ σε πλεονεκτική θέση διότι ο αντίπαλος περιμένει να γίνει η αλλαγή και έχει και το άγχος του να σκοράρει. Η τύχη ήταν με το μέρος μου και απέκρουσα το πέναλτι. Μάλιστα όσο περισσότερο καθυστερεί να μπει ο τερματοφύλακας τόσο περισσότερο αγχώνεται ο παίκτης».

Για το αν είχε γίνει προετοιμασία σχετικά με το που χτυπά πέναλτι ο Μπεν της Βέροιας ή αν ήταν μόνο έμπνευση η απόκρουση:«Είχαμε δει και βίντεο με το αγώνα. Είδαμε ότι παίκτης που εκτελεί στέλνει την μπάλα αριστερά. Μίλησα και με τον προπονητή μου, είπαμε να πέσω εκεί, έπεσα το έπιασα και τελείωσε».

Για το ότι είχε ηρεμία στο παιχνίδι του παρά το νεαρό της ηλικίας του: «Αυτήν την ευκαιρία την περίμενα εδώ και πολύ καιρό. Από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Όταν έπιασα το πέναλτι μου έφυγε το άγχος, ηρέμησα και όλα κύλησαν ομαλά».

Για τις δυσκολίες για έναν τερματοφύλακα του να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό:«Πιστεύω ότι ο τερματοφύλακας που δεν παίζει πρέπει να είναι πιο έτοιμος από αυτόν που ξεκινάει βασικός. Πρέπει να βλέπεις το παιχνίδι, ακριβώς σαν να παίζεις και μόλις σου δοθεί η ευκαιρία να την αρπάξεις».

Για το αν αισθάνεται έτοιμος να πάρει τη φανέλα του βασικού: «Ακόμη είμαι μικρός, έχω δρόμο μπροστά μου. Κρατάω χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζω τη δουλειά. Ευχαριστώ και τον προπονητή μου, που με στήριξε, με κράτησε στην ομάδα και με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Μπήκα μέσα και το απέδειξα».

Για το ότι όλοι είχαν τον Πανθρακικό ως πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και ποιο είναι το «μυστικό» της εξαιρετικής πορείας:«Πάνω απ’ όλα είμαστε οικογένεια. Επίσης όταν σου λένε ότι είσαι η πρώτη ομάδα που θα πέσει πεισμώνεις και λες ότι με δουλειά, σιγά – σιγά θα βρεθείς ψηλά»

Για τον Ακη Μάντζιο και τις διαφορές με πέρυσι:«Είναι πολύ καλός προπονητής. Παίζουμε άλλο σύστημα, ενώ μας βοηθά τόσο εξωγηπεδικά όσο και στο γήπεδο. Μας βοηθά πάρα πολύ ειδικά εμάς τους μικρούς. Είναι πολύ καλός προπονητής και γι’ αυτό τα πάμε και έτσι».

Σχετικά άρθρα