Ουζουνίδης: Είχαμε αναποδιές, αλλά μας χαμογέλασε η τύχη στο τέλος

Για την… απόδραση του Εργοτέλη από τη Νέα Σμύρνη μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τονίζοντας πως η κρητική ομάδα χρειαζότανε αυτή την ανάσα, ενώ στάθηκε και στον παράγοντα τύχη.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Sentra Fm:
Για την νίκη επί του Πανιωνίου: «Χρειαζόμασταν αυτή την ανάσα. Προερχόμασταν από μεγάλο διάστημα χωρίς επιτυχή αποτελέσματα, όσο λιγοστεύουν τα παιχνίδια είναι σημαντικό να κερδίζεις. Είχαμε πολλές αναποδιές, ίσως μας χαμογέλασε στην τελευταία φάση μας η τύχη με το δοκάρι»
Για το γεγονός ότι έμειναν με εννιά παίκτες: «Δεν είναι εύκολο. Βέβαια, πολλές φορές η αριθμητική υπεροχή βγάζει χαλαρότητα στους παίκτες γιατί ξέρουν ότι με τον άλφα ή βήτα τρόπο θα κερδίσουν, αλλά υπάρχει και βιασύνη για γκολ. Παίζουν απείθαρχα.
Θέλει εμπειρία, προπόνηση και να ετοιμάζεσαι για αυτές τις καταστάσεις. Είναι δύσκολο να διασπάσεις, μια οργανωμένη άμυνα γιατί είναι σε μικρότερο χώρο. Μαζεύονται πιο κοντά στην περιοχή οι παίκτες, θέλει προσοχή να μην δεχτείς γκολ. Η διαχείριση από μέρους ενός προπονητή δεν είναι εύκολη, πρέπει να πάρει κάποιο ρίσκο, όπως ότι δεν γύρισε πίσω ο Διαμαντάκος. Αν γύριζαν όλοι, υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις και είναι μεγαλύτερη η κούραση. Αυτά είναι λεπτομέρειες, εσύ σκέφτεσαι κάποια πράγματα και οι παίκτες θα δείξουν αν είναι σωστά. Χθες λειτούργησαν σωστά οι 7 που αμύνονταν και ο επιθετικός.
Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα του αν, αν κερδίζαμε, αν έβγαινε η μπάλα έξω… Είναι άθλημα που κρίνεται στις λεπτομέρειες και παίζουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες ρόλο»
Για τους παίκτες που έπαιξαν πρώτη φορά με τον Εργοτέλη: «Για πρώτο παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος σε κάποιες θέσεις είναι λίγο μεγαλύτερο το πρόβλημα. Από τον Ιμπραίμ, είμαι ευχαριστημένος, θέλει χρόνο για την συνεργασία με τους μεσοεπιθετικούς. Ατομικά είναι καλοί παίκτες και θα βοηθήσουν τους ήδη καλούς παίκτες. Είναι σε μια δύσκολη διαδικασία με τρία παιχνίδια την εβδομάδα, πρέπει να προσαρμοστούν μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού»
Για το δύσκολο πρόγραμμα: «Αυτά τα παιχνίδια θα μας δείξουν αν θα ξεφύγουμε εύκολα από την επικίνδυνη ζώνη ή θα πάει μέχρι το τέλος. Είναι θετικό ότι ξεκινήσαμε καλά. Το παιχνίδι αυτό της Τετάρτης είναι σημαντικό παιχνίδι, γιατί έρχεται μετά από μια επιτυχία. Είναι σημαντικό όταν προσπαθείς να εντάξεις νέους παίκτες στην ομάδα. Τα θετικά αποτελέσματα θα δώσουν αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα, με γρήγορους επιθετικούς, μια νίκη δικιά μας θα μας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και βαθμολογική διαφορά. Είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, μια τέτοια λεπτομέρεια είναι σημαντική»
Για τους πόσους βαθμούς θα κριθεί ο υποβιβασμός: «Για δυο τρεις ομάδες, με 35, 36 βαθμούς θα μείνεις. Αν είναι για παραπάνω θα χρειαστούν παραπάνω. Θα φάνει από τα αποτελέσματα των μεταξύ μας παιχνιδιών, με μια ισοπαλία θα μειωθεί η βαθμολογία. Θα κριθούν πολλά στα μεταξύ μας παιχνίδια, όποια ομάδα κερδίζει θα παίρνει αβαντάζ. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς, μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα υπάρχει πίεση για δυο τρεις ομάδες.
Για τον αν ο Άρης είναι καταδικασμένος: «Κανείς δεν είναι. Υπάρχουν πολλοί βαθμοί να διεκδικήσουν οι ομάδες. Δυο ή τρεις συνεχόμενες νίκες δεν ξέρεις πως θα λειτουργήσουν. Σίγουρα βέβαια είναι δύσκολα τα πράγματα.
Δεν είναι ότι καλύτερο, ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος, που έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ έφτασε στον πάτο έχει μόνο ανοδική πορεία. Δεν είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή, ο Άρης είναι μια ομάδα που προσπαθεί, διεκδικεί. Είχαν πολλά προβλήματα στην αρχή της χρονιάς, γίνεται προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα