Πιπεριά τουρσί

3 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες, κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λευκό αποσταγμένο ξίδι
3/4 φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο

 

 

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε 10 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και τις κόβουμε σε μακριές φετούλες.
Αφού τις κόψουμε τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τις βρέχουμε με αρκετό κρύο νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το χοντρό αλάτι, το νερό, το λευκό ξίδι, τη ρίγανη και τη μια σκελίδα σκόρδο.
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και βράστε για 10 λεπτά, θα δείτε το χρώμα της πιπεριάς να αλλάζει και να γίνετε κάπως χακί έτσι πρέπει.

Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα βάζο και προσθέτετε το υγρό από την κατσαρόλα μέχρι να καλύψει τις πιπεριές και σφραγίζεται αεροστεγώς.
Αυτές οι πιπεριές μπορούν να κρατηθούν αρκετές μέρες για κατανάλωση.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ