Σαλάτα με αγκινάρες, σπαράγγια και ντοματίνια

3 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
2-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κιλά χοντρά σπαράγγια, ξεπλυμένη, με κομμένες τις σκληρές άκρες
2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 ποτήρι σταφυλιών ή ντοματίνια, κομμένα στη μέση
45 γραμμάρια βάζο τουρσί καλής ποιότητας μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας

 

 

 

Εκτέλεση

Μουλιάστε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες το χυμό λεμονιού.
Για να ψήσουμε τα σπαράγγια, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ραντίζουμε  τα σπαράγγια με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατίζουμε καλά.

Βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε τα σπαράγγια από το φούρνο ή σχάρα και τις κόβουμε σε μπουκιές.

Βάλτε τα σπαράγγια και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε τις αγκινάρες τουρσί ή σε νερό ότι προτιμάτε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +39884+43397+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ