Μια πρωτότυπη συνταγή για μαγειρίτσα!

<div><br />
<div dir="ltr"><br />
<div> </div>
<br />
<h2>Μοσχομυριστή  Μαγειρίτσα Αμαριανιώτικη</h2>
<br />
<div> </div>
<br />
<div><strong>Το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση οι περισσότεροι ανυπομονούν να γυρίσουν στο σπίτι για να φάνε την αγαπημένη μαγειρίτσα. Εσείς ξέρετε πως να την κάνετε;</strong></div>
<br />
<div><strong>Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνταγή για μαγειρίτσα, δείχνοντάς μας ένα προς ένα τα βήματα για την παρασκευή της. </strong></div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div>Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 8 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30' και για το μαγείρεμα είναι 50'-60'.</div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div><strong>Υλικά</strong></div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div>1 αρνίσια συκωταριά καθαρισμένη κομμένη και ζεματισμένη</div>
<br />
<div>1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</div>
<br />
<div>7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</div>
<br />
<div>2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα</div>
<br />
<div>1 πράσο ψιλοκομμένο</div>
<br />
<div>2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα για σαλάτα</div>
<br />
<div>1 ματσάκι καυκαλίθρες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες</div>
<br />
<div>300 γρ. αντίδια ή άγρια χόρτα ψιλοκομμένα</div>
<br />
<div>1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</div>
<br />
<div>½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ</div>
<br />
<div>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div><strong>Για το αυγολέμονο:</strong></div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div>3 αυγά</div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div>1 1/2 κουταλιές της σούπας αλεύρι</div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div>χυμός από 3 λεμόνια</div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div><strong>Διαδικασία</strong></div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div>Πλένετε τα εντόσθια και τα ζεματάτε σε βραστό νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 4΄να μαλακώσουν. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και προσθέστε 5-6 φλιτζάνια νερό και αφήστε να σιγοβράσουν. Μόλις περάσουν 20΄ προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο, τις καυκαλίθρες, το πράσο, τα αντίδια, τον άνηθο και αφήστε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20΄. Τέλος ρίξτε το ρύζι και αφήστε το για 10΄ να βράσει. Ανακατεύετε συχνά. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.</div>
<br />
<div> </div>
<br />
<div><strong>Για το αυγολέμονο:</strong> Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε με το σύρμα τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνετε ζωμό και το ρίχνετε λίγο – λίγο στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε γρήγορα με τον αυγοδάρτι. Τέλος αφού έχει ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο το ρίχνετε στη μαγειρίτσα και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακινήστε έντονα την κατσαρόλα ώστε το αυγολέμονο να απλωθεί παντού. Αφήστε για 2 λεπτά να δέσει η μαγειρίτσα και αποσύρετε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα ζεστή!</div>
<br />
<div> </div>
</div>
<br />
<div> </div>
</div>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα