Πώς φτιάχνουμε τα λαχταριστά τρουφάκια;

<p><br /> <br /> <strong>Είναι ένα έδεσμα που μπορεί να σου διώξει την λιγούρα όταν αποζητάς γλυκό, τρώγοντας μόνο ένα… Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αρκεσθεί σε μία τρούφα!</strong><br /> <br /> <strong>Υλικά για 12 κομμάτια.</strong><br /> <br /> <strong>Θα χρειαστείτε:</strong><br /> <br /> 150 γρ. πικρή κουβερτούρα σε κομματάκια<br /> <br /> 50 γρ. βούτυρο<br /> <br /> 1 κρόκος αυγού<br /> <br /> 2 κουταλιές της σούπας brandy ή whisky ή τριμμένα φουντούκια<br /> <br /> <strong>Εκτέλεση</strong><br /> <br /> Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι με βαρύ πυθμένα και ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο και το οινόπνευμα, αναμειγνύουμε γρήγορα και δυνατά. Παγώνουμε στο ψυγείο επί 2 ώρες περίπου ώσπου να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε 12 μπαλίτσες και ρολάρουμε στο κακάο ή στην φουντουκόψιχα. Παγώνουμε καλά προτού τις προσφέρουμε.<br /> <br /> <strong>Πηγή: ΒΗΜAGAZINO</strong></p>

Σχετικά άρθρα