Σερμπέτι μανταρίνι – γκράπα!

<p><strong></strong><br /> <br /> <strong>Τι πιο απολαυστικό από ένα σερμπέτι μανταρίνι με γκράπα… και πόσο μάλλον να το απολαμβάνεται στην θάλασσα μακριά από σκοτούρες και προβλήματα, παρέα με φίλους και τον ήλιο!</strong><br /> <br /> <strong>Θα χρειαστείτε:</strong><br /> <br /> 225 γρ. ζάχαρη<br /> <br /> 275 ml χυμό φρεσκοστυμμένων μανταρινιών και ξύσμα<br /> <br /> 5-6 κουταλιές της σούπας γκράπα<br /> <br />  <br /> <br /> <strong>Εκτέλεση</strong><br /> <br /> Τρίβουμε τη φλούδα δύο μανταρινιών και κρατάμε το ξύσμα. Βράζουμε 575 ml νερό (δύο νεροπότηρα και κάτι) μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, δηλαδή επί 5' περίπου. Αφήνουμε το ελαφρύ σιρόπι μας να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε στο σιρόπι τον χυμό μανταρινιών (λίγο παραπάνω από ένα νεροπότηρο) και τη γκράπα. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο, καταψύχουμε επί τουλάχιστον μία ώρα, ώσπου να σχηματισθούν κρύσταλλοι στα τοιχώματα του δοχείου. Ανακατεύουμε με μεταλλικό σύρμα σπρώχνοντας τους κρυστάλλους στο εσωτερικό υγρό ακόμη περιεχόμενο του δοχείου. Καταψύχουμε επί 30', αναμειγνύουμε εκ νέου και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυο τρεις φορές ώσπου το σορμπέ μας να καταψυχθεί ομοιόμορφα.<br /> <br />  <br /> <br /> <strong>Πηγή: BHMAGAZINO</strong></p>

Σχετικά άρθρα