Τα βρήκαν ΟΑΚΑ – ΠΑΟ

Σε συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για το χρέος που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ για τη χρήση του γηπέδου, ήρθε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ρύθμιση, η οποία εκπνέει το 2020.Η αποπληρωμή θα γίνει σε 80 δόσεις, όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", στο οποίο αναρτώνται αποφάσεις των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας. Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου συνεδρίασε η διοίκηση του ΟΑΚΑ με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα τρία από αυτά είχαν να κάνουν με το κλειστό του μπάσκετ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκό και ένα με το ανοιχτό του ΟΑΚΑ και τα ενοίκια που χρωστάει η ΠΑΕ.
Αίτημα διευθέτησης οφειλών της Π.Α.Ε. ΠΑΟ
Έχοντας υπόψη το από 18-11-2012 με αριθμ. πρωτ. 26/6816 έγγραφο της ΠΑΕ ΠΑΟ σχετικά με την πρόταση διευθέτησης οφειλής της ΠΑΕ προς το ΟΑΚΑ με το οποίο ζητεί την έκπτωση 30% επί του ποσού οφειλής της ΠΑΕ προς το ΟΑΚΑ, το Δ.Σ. ομόφωνα δεν ενέκρινε την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟ και θα ζητηθεί από την ΠΑΕ να υποβάλει νέα πρόταση.
Η ΠΑΕ ΠΑΟ απέστειλε νέα πρόταση διευθέτησης οφειλής με το από 8-1-2014 με αριθμ. πρωτ. 1/97 έγγραφο της προτείνει (χωρίς έκπτωση) η εξόφληση να πραγματοποιηθεί έως τον Αύγουστο του 2020, σε τμηματικές μηνιαίες δόσεις.
Έχοντας υπόψη την εκδίκαση της αγωγής του ΟΑΚΑ κατά την ΠΑΕ ΠΑΟ που έχει οριστεί για την 15/1/2014 για ίδιο θέμα, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίζει επί της αρχής να αποδεχτεί τη ρύθμιση της οφειλής σε 80 μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟ και για τους επιμερούς όρους που αφορούν την σύνταξη της σύμβασης ρύθμισης-διακανονισμού, τις παρεχόμενες εγγυήσεις, τις δικαστικές δαπάνες, τον προσδιορισμό των τόκων υπερημερίας, θα μεριμνήσει η Νομική Υπηρεσία του ΟΑΚΑ’.
Αρχικά ο Παναθηναϊκός ζήτησε να γίνει κούρεμα του χρέους κατά 30% κάτι το οποίο δεν επετεύχθη και εν συνεχεία η πράσινη ΠΑΕ ενόψει και του δικαστηρίου που ερχόταν με την διοίκηση του ΟΑΚΑ πρότεινε την αποπληρωμή του χρέους σε 80 δόσεις κάτι που αποδέχτηκε η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου.

Σχετικά άρθρα