Πεντανόστιμα σουτζουκάκια σμυρνέικα!

<p><span style="font-size: small;">Σας αρέσουν τα πολίτικα φαγητά αλλά δεν έχετε στα χέρια σας την κατάλληλη πολίτικη συνταγή για να την πετύχετε; Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε τα παρακάτω σουτζουκάκια σμυρνέικα και θα μας θυμηθείτε!</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για 4 άτομα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">500 γρ. κιμά αρνίσιο περασμένο δύο φορές</span><br /><span style="font-size: small;">250 γρ. ψίχα ψωμιού</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε πούδρα</span><br /><span style="font-size: small;">1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες</span><br /><span style="font-size: small;">50 γρ. ελιές χονδροκομμένες</span><br /><span style="font-size: small;">1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο</span><br /><span style="font-size: small;">50 γρ. αλεύρι</span><br /><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο για τηγάνισμα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κύμινου</span><br /><span style="font-size: small;">150 ml γιαούρτι στραγγιστό</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για την σάλτσα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">560 γρ. τομάτα passata</span><br /><span style="font-size: small;">100 ml extra παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">400 γρ. τομάτες κονσέρβας</span><br /><span style="font-size: small;">150 γρ. κρεμμυδάκια του στιφάδου καθαρισμένα</span><br /><span style="font-size: small;">50 γρ. πράσινες ελιές χονδροκομμένες</span><br /><span style="font-size: small;">2 μπαστουνάκια κανέλας</span><br /><span style="font-size: small;">3 γαρύφαλλα</span><br /><span style="font-size: small;">2 δαφνόφυλλα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κύμινου (τα μπαχαρικά τυλιγμένα σε τουλουπάνι)</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Αναμειγνύουμε τον κιμά με τη ψίχα ψωμιού, το κύμινο σε πούδρα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε το μείγμα. Βρέχουμε τα χέρια και ζυμώνουμε μπαλίτσες του ράγκμπι. Σκεπάζουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σε αντικολλητικό τηγάνι αδειάζουμε την passata, τη ζάχαρη και 80 ml λάδι. Περνάμε τις τομάτες κονσέρβας και τον χυμό τους από το presse – puree και αδειάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, σιγοβράζουμε επί 30' αφαιρώντας τον αφρό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σιγοβράζουμε επί 80', Ζεματίζουμε τα 50 γρ. πράσινες ελιές επί 2' σε χυμό που κοχλάζει. Στραγγίζουμε τις ελιές και προσθέτουμε στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε περαιτέρω τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να συμπυκνωθεί. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το ψυγείο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε επί 15' με σκεπασμένη κατσαρόλα. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τους κόκκους κύμινου. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με ρύζι.</span></p>
<p><br /><br /><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="/166603/smyrneika-soytzoykakia-ths-giagias" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Σμυρνέικα σουτζουκάκια της γιαγιάς</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="/135408/soytzoykakia-me-kima-kai-diaithtika" target="_blank"><span style="color: #0000ff;"> Διαιτητικα σουτζουκάκια με κιμά</span></a></span><br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα