Οι τρεις υποψήφιοι για τον πάγκο της Εθνικής

Τρεις λύσεις έχουν προκριθεί στο μυαλό των ανθρώπων της ΕΟΚ και συγκεκριμένα του Γιώργου Βασιλακόπουλου, για τον διάδοχο του Αντρέα Τρινκέρι στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.Το σίγουρο είναι ότι ο νέος προπονητής της Εθνικής θα είναι Έλληνας. Φώτης Κατσικάρης, Παναγιώτης Γιαννάκης και Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι κατά σειρά προτεραιότητας τα τρία ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Οι ειδικές συνθήκες, όμως, (διαφορετικές σε κάθε περίπτωση), αλλά ζουν τη σειρά προτεραιότητας.

Πρώτος στόχος είναι ο Φώτης Κατσικάρης, αλλά το κασέ του είναι υψηλό. Επιπλέον, ο 47χρονος τεχνικός φαίνεται πως κάτι περιμένει από έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Προς το παρών απολαμβάνει την ηρεμία και τα ταξίδια του, βλέποντας πολλά παιχνίδια ανά την Ευρώπη.

Δεύτερος στόχος είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά για να επέλθει συμφωνία με την ΕΟΚ, θα πρέπει πρώτα ο "Δράκος" να λύσει τη συνεργασία του με την Εθνική ομάδα της Κίνας. Προς το παρόν παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του 55χρονου, αλλά και της Ομοσπονδίας της Κίνας, η οποία τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη.

Τρίτος στόχος και πιο εφικτός, με τα τωρινά δεδομένα, είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Στην ΕΟΚ πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του 44χρονου απόφοιτου του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του στον Πανιώνιο, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αναλύει και προσεγγίζει το μπάσκετ έχει κερδίσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Παράλληλα, από το 2001 ως το 2004 και τη σεζόν 2009-2010 διατέλεσε μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Ανδρών δίπλα στο Γιάννη Ιωαννίδη, στον Παναγιώτη Γιαννάκη και στον Γιόνας Καζλάουσκας.

Με την επιστροφή του προέδρου της ΕΟΚ από την Ισπανία θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή, κι αφού ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο εκλεκτός, στη συνέχεια το βάρος θα πέσει στο ΝΒΑ… Θα υπάρξουν επαφές με τους Αντετοκούνμπο, Καλάθη και Κουφό, ώστε να ενσωματωθούν στην ομάδα και να τη βοηθήσουν στο Μουντομάσκετ της Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα