Λαζάνια στο φούρνο με κιμά από την Άννα Δρούζα!

12 Μαΐου 2013



Δεν είναι διαιτητικό αλλά είναι πεντανόστιμο και είναι από τα απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να μας φέρουν ευτυχία! Με αγάπη για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Λαζάνια στο φούρνο με κιμά

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια πλατιά

1 κιλό κιμά

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1,5 ποτήρι άσπρο κρασί

2 κουταλιές σούπας πελτέ

2 ντομάτες φρέσκιες

2 ποτήρια νερό

τριμμένη παρμεζάνα

 

Για την μπεσαμέλ

1,5 κουτί εβαπορέ

1,5 κουτί νερό

1 κουτί μικρό κρέμα γάλακτος

βούτυρο φυτίνη 1,5 κουταλιά

2 αυγά

αλεύρι φαρινάπ και σταρένιο από 4 κουταλιές το καθένα

λίγο μοσχοκάρυδο

λίγο αλάτι

τριμμένη παρμεζάνα

 

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και αφού πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις φρέσκιες ντομάτες και το νερό για να σεπάσει και να σιγοβράσουμε. Βάζουμε τα λαζάνια ωμά σε στρώσεις. Στο ταψί ή στο πυρέξ κάτω - κάτω πρώτα λίγο κιμά. Μετά αρχίζουμε τη στρώση με τα λαζάνια, τρεις στρώσεις και ενδιάμεσα σε κάθε στρώση λίγο κιμά. Στη τελευταία στρώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και ρίχνουμε και παρμεζάνα πάνω. Παράλληλα ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί. Τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το νερό, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το αλάτι, παρμεζάνα τρεις κουταλιές τριμμένη και ένα κουτί μικρό κρέμα γάλακτος.. Τα ανακατευουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά. Απλώνω την μπεσαμέλ επάνω από το ταψί με τον κιμά και τα λαζάνια και απλώνω 5 κουταλιές τυρί gouda σκεπάζοντας την μπεσαμέλ. Το αφήνω στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ