Οσμή σκανδάλου στο ΑΠΘ μετά από "ντου" του ΣΔΟΕ

4 Φεβρουαρίου 2014

Την εικόνα νέου σκανδάλου στο ΑΠΘ συνθέτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στην εταιρεία αξιοποίησης και διαχείρισης του εν λόγω πανεπιστημίου. Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στον εισαγγελέα διαφθοράς, ο οποίος είχε παραγγείλει και τη σχετική έρευνα η οποία εκτάθηκε σε βάθος τουλάχιστον μιας εξαετίας.

Η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου είναι ΝΠΙΔ, με προεδρεύοντα τον εκάστοτε πρύτανη του ΑΠΘ και έχει- μεταξύ άλλων- τη διαχείριση των κυλικείων του Πανεπιστημίου και άλλες δραστηριότητες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», το ίδρυμα φέρεται να έχει ζημιωθεί με μεγάλα ποσά.

Για την υπόθεση έχει καταθέσει τόσο ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος όσο και ο πρώην πρύτανης Αν. Μάνθος, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα μερίδας του τύπου που αφορούν σε έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ, γίνεται γνωστό ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος» τονίζεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

«Η διοίκηση του ΑΠΘ έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας (ΕΑΔΠ) και κατ´ επέκταση και του ιδρύματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.inews.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ