Σάντος: Θα απαντήσω όταν πρέπει

Κλειστά κράτησε τα… χαρτιά του, όσον αφορά το μέλλον του στον πάγκο της Εθνικής, ο Φερνάντο Σάντος, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του συλλεκτικού κόμικ «Μουντιαλίτος».«Είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια. Μικροί και μεγάλοι να μάθουν διάφορα γεγονότα που αφορούν την Εθνική ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι που βρίσκομαι εδώ μαζί με παιδιά και με ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής», ανέφερε αρχικά ο 60χρονος προπονητής, ο οποίος χαρακτήρισε γλυκόπικρη εμπειρία για τον ίδιο την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα το 2004:

«Για μένα είναι μία γλυκόπικρη γεύση, διότι ο τελικός έγινε στην πατρίδα μου και το πήρε η Ελλάδα, αλλά χάρηκα που είχα παίκτες εκείνης της ομάδας στους συλλόγους που είχα εργαστεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να έχει επιτυχίες και τα επόμενα χρόνια».

Ερωτηθείς για το μέλλον του, είπε: «Σήμερα δεν ήρθαμε να επικεντρωθούμε σε αυτό το θέμα. Ήρθαμε να μιλήσουμε για αυτήν την πολύ όμορφη προσπάθεια και όχι για την παραμονή μου. Θα υπάρξει η κατάλληλη στιγμή που θα μιλήσω. Εγώ κρατάω την αντίδραση των παιδιών. Δεν είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε θέματα ποδοσφαίρου. Σήμερα πρέπει να σταθούμε σε αυτήν την πρωτοποριακή για την Ελλάδα προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι που βρίσκονται μαζί μου στο πάνελ. Είναι μια καταπληκτική ιδέα και το να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά είναι τεράστια χαρά».

Για το φιλικό που θα γίνει τέλη Μαΐου με την Εθνική ομάδα του 2004, αφού συμπληρώνονται 10 χρόνια από την κατάκτηση του Euro: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό και σπουδαίο να παίξουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004. Θα ένιωθα δέος και θα άρπαζα την ευκαιρία, ένα ήμουν εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής και μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω. Μπορώ να πω ότι οι διεθνείς του 2004 κάνουν εντατικές προπονήσεις».

Η συμβουλή του στα παιδιά: «Μην φοβάστε να ονειρεύεστε, να βάζετε υψηλούς στόχους για να βοηθήσετε τους εαυτούς σας και την Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα