Σέτι: Οπωσδήποτε νίκη με Παναθηναϊκό

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη (5/2) είναι πολύ σημαντική για τον Αστέρα, ο οποίος θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, όπως δήλωσε ο αργεντινός μέσος των αρκάδων, Σεμπάστιαν Σέτι.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέτι στην συνέντευξη Τύπου:
-Νιώθεις κοσμογυρισμένος και αν ναι, ποια είναι τα οφέλη σου μέσα σε αυτές τις χώρες που γνώρισες με την διαφορετική κουλτούρα;
"Είμαι πολύ ευγνώμων στο ποδόσφαιρο, γιατί μέσα από αυτό γνώρισα πολλές χώρες με διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία, διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτές οι εμπειρίες μου έχουν δώσει πολλά στην ζωή μου και με οδηγούν στην καθημερινότητα μου".

-Τι κέρδισες από τις εμπειρίες σου σε τόσες χώρες; Τι θα θυμάσαι με νοσταλγία;
"Από όλες τις χώρες που αγωνίστηκα έχω πολλές ιστορίες να θυμάμαι, ωστόσο η παρουσία μου στην Κίνα ήταν κάτι διαφορετικό για μένα, αφού είχε διαφορετική νοοτροπία και διαφορετικό τρόπο ζωής.

Από εκεί έχω να θυμάμαι περισσότερες ιστορίες και περισσότερα περιστατικά".

-Μέσα σε όλα αυτά που έχεις βιώσει στο ποδόσφαιρο, ποια θεωρείς την καλύτερη σου στιγμή και ποια χειρότερη…
"Την καλύτερη χρονιά θα την θυμάμαι στην Ουκρανία με την Τσερνομόρετς, στην οποία ήμουν και αρχηγός. Ζήσαμε πολύ έντονες και δυνατές στιγμές.

Η χειρότερη μου στιγμή ήταν στο Βέλγιο, όπου δεν μπόρεσα ποτέ να προσαρμοστώ".

-Αντίπαλος ο Παναθηναϊκός, μία από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα. Τι περιμένεις από αυτό το ματς;
"Είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας.

Δεν έχει τα ηχηρά ονόματα ποδοσφαιριστών που είχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχει κάνει ένα πολύ καλό σύνολο και αυτό την κάνει μία ομάδα πολύ επικίνδυνη.

Εμείς πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς".

-Που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος;
"Πιστεύω πως είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες ομάδες που ακολουθούν στην βαθμολογία τον Ολυμπιακό, που έχει ξεφύγει.

Αν και ο ΠΑΟΚ έχει διαφορά από τον τρίτο και τον τέταρτο, πιστεύω πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ρόστερ μας και να τον κυνηγήσουμε στην βαθμολογία".

-Συμπλήρωσες ένα χρόνο στον Αστέρα. Αν σου ζητούσαν να μιλήσεις για την ομάδα σου, τι θα τους έλεγες;
"Είναι ένας σύλλογος που είναι πολύ οργανωμένος με στόχους πολύ υψηλούς για το μέλλον.

Μπορεί να μην έχει πολλούς φανατικούς φιλάθλους στο γήπεδο, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει τον Αστέρα είναι ότι όλοι, η διοίκηση, όσοι δουλεύουν στην ομάδα, ακόμα και οι φίλαθλοι που τον ακολουθούν, νιώθουν και βοηθάνε όλοι σαν μία οικογένεια".

-Πως ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;
"Από μικρός μου άρεσε να παίζω μπάλα. Ο πατέρας μου ήταν υποστηρικτής του συγκεκριμένου σωματείου και κάπως έτσι ξεκίνησα να παίζω και εγώ σε ομάδα".

-Ξεκινώντας την ποδοσφαιρική σου εμπειρία, ποιον ποδοσφαιριστή είχες ως πρότυπο και ποιον θαυμάζεις σήμερα;
"Οταν έπαιζα στην επίθεση θαύμαζα τον Μπατιστούτα, ενώ σήμερα θαυμάζω ένα ποδοσφαιριστή που παίζει στην θέση μου και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τσάβι Αλόνσο, της Ρεάλ Μαδρίτης".

-Αν και είναι νωρίς ακόμα, θα ασχολιόσουν ποτέ με την προπονητική;
"Είναι το όνειρο μου. Μου αρέσει να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Να μεγαλώνω μέσα από αυτό. Όταν κάποια μέρα σταματήσω να αγωνίζομαι, θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική".

-Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους του Αστέρα;
"Θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε στα play-off, τα πάντα για να πάμε στους ομίλους του Champions League ή να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στο Europa League".

Σχετικά άρθρα