Coppa Italia: Προβάδισμα για Ουντινέζε, 2-1 την Φιορεντίνα

Η Ουντινέζε επικράτησε με 2-1 της Φιορεντίνα στο Φρίουλι, στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για την ημιτελική φάση του Coppa Italia και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Στις 11/2 ο επαναληπτικός του Αρτέμιο Φράνκι.Αμφίρροπη ήταν η εξέλιξη του αγώνα στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τρόπο να ανοίξουν το σκορ στο 36′.

Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Περέιρα βρήκε τον Βίντμερ, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ντι Νατάλε δεν δυσκολεύτηκε σε κενό τέρμα να κάνει το 1-0.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απαντήσουν πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 44′, ο Βάργκας νίκησε τον Σκουφέτ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, με 1-1.

Οι βιόλα είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους, ωστόσο δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε ένα γκολ.

Αυτό που δεν μπορούσε να κάνει η ομάδα του Μοντέλα, το πέτυχε το συγκρότημα του Γκουιντολίν. Στο 82′, ο Μουριέλ νίκησε τον Νέτο με σουτ έξω από την περιοχή και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στις ζέβρες, με 2-1.

Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, η Ουντινέζε κράτησε το υπέρ της 2-1 μέχρι το τέλος και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, ενόψει του επαναληπτικού του Αρτέμιο Φράνκι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης:
Τρίτη (4/2)
Ουντινέζε – Φιορεντίνα 2-1 (36′ Ντι Νατάλε, 82′ Μουριέλ – 44′ Βάργκας)

Τετάρτη (5/2)
21:45 Ρόμα – Νάπολι

Τρίτη (11/2)
22:00 Φιορεντίνα – Ουντινέζε

Τετάρτη (12/2)
21:45 Νάπολι – Ρόμα

Σχετικά άρθρα