Ελαφριά φρουτοσαλάτα

7 Ιουνίου 2017

Έχετε τραπέζι και θέλετε κάτι ελαφρύ, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό μετά το φαγητό; Μην ανησυχείτε! Η σύμβουλος διατροφής Μελίνα Σελάλμα σας προτείνει μια πεντανόστιμη φρουτοσαλάτα.

Υλικά

1 πεπονάκι στρογγυλό μετρίου μεγέθους

2 κουταλιές της σούπας βυσσινάδα

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι, άπαχο

2 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα, τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Πλύνετε, στεγνώστε και ανοίξτε στη μέση το πεπονάκι. Προσεχτικά αδειάστε τα κουκούτσια με ένα κουταλάκι. Πάρτε το ειδικό εργαλείο ή το μικρό κουταλάκι και δημιουργήστε μικρά μπαλάκια ή κομματάκια από τον καρπό του πεπονιού. Βάλτε τα δύο κομμάτια του σκαλισμένου πεπονιού σε μια πιατέλα. Αναμείξτε τη βυσσινάδα με το γιαούρτι και τα κομματάκια του πεπονιού. Γεμίστε τα δύο άδεια κέλυφη του πεπονιού και πασπαλίστε με την καρύδα και τα αμύγδαλα. Βάλτε στο ψυγείο για λίγο πρν τα σερβίρετε.

 

Μελίνα Σελάλμα

Σύμβουλος διατροφής

 

Διαβάστε επίσης:

Τα 8 φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη

13 φρούτα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε έξαρση η ιλαρά!
Παιδιατρική
Σε έξαρση η ιλαρά!