Διαιτητικό Cheesecake με γιαούρτι!

26 Μαΐου 2013



Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας προτείνει ένα ελαφρύ και διαφορετικό cheesecake με γιαούρτι το οποίο είναι έτοιμο μέσα σε 20'. Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 10 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 20' και 2 ώρες πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο.



Υλικά

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive με σοκολάτα

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

 

Για την κρέμα:

 

500 γρ. ανθότυρο

 

3 κουταλιές της σούπας μέλι

 

350 γρ. άπαχο γιαούρτι

 

Ξύσμα από 1 λεμόνι

 

1 φύλλο ζελατίνης μουλιασμένο

 

 

 

Για την επικάλυψη:

 

500 γρ. φράουλες φρέσκες

 

300 γρ. μαρμελάδα φράουλα

 

3 κουταλιές της σούπας νερό

 

 

 

Διαδικασία

 

 

 

Για την βάση:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Τα αδειάζουμε σ' ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το ψήνουμε για 12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

 

 

Για την κρέμα:

 

Μουλιάζετε το φύλλο της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μπολ αναμείξτε το ανθότυρο, το μέλι, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού. Στραγγίζετε με τα χέρια τη ζελατίνη και προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης απαλά για να ομογενοποιηθεί.

 


 

Για το μοντάρισμα:

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Το βγάζουμε από το ψυγείο. Βάζουμε πάνω της φράουλες κομμένες στα 2 και περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλας που αραιώνουμε με 3 κουταλιές της σούπας νερό.

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ