Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Άννα Δρούζα!

30 Μαΐου 2013



Μια συνταγή που δοκίμασα και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά

1 ποτήρι λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό αραβοσιτέλαιο)

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

2 1/2 ποτήρια ζάχαρη μαύρη

3 ποτήρια νερό

1 ποτήρι πορτοκάλι φυσικό χυμό

1 σακουλάκι αμύγδαλα 200 gr

1 κλωνάρι κανέλας

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Παίρνουμε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ένα κλωνάρι κανέλας και το αφήνουμε να βράσει. Αφού το δούμε να παίρνει βράσει το σβήνουμε. Μετά παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε και μετά βάζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ξανθίσει ελαφρώς. Τότε το βγάζουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι, βγάζουμε από μέσα την κανέλα και τη ρίχνουμε πάνω στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει κανονικά.

Παίρνω το σακουλάκι  με το αμύγδαλο το βάζω σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 200 βαθμούς και κόβω ένα αμύγδαλο στη μέση για να βλέπω το άσπρο του χρώμα. Μόλις δω ότι το άσπρο χρώμα γίνεται ξανθό βγάζω το αμύγδαλο από το φούρνο και τα περνώ στο multi χονδροκομμένα όχι ψιλοκομμένα. Κατόπιν ρίχνω τα αμύγδαλα στον χαλβά που τον έχω κατεβάσει από την φωτιά. Όλα μαζί τα ρίχνω στην φόρμα και από πάνω ρίχνω κανέλα. Αφού κρυώσει αναποδογυρίζω την φόρμα και ρίχνω και πάλι λίγο κανέλα από πάνω.

 

Καλή όρεξη!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ