Τρίποντο, απόκτηση Ρομπέρτο και Μόγιες

Με τέρματα των Σάμαρη και Σέποβιτς ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη για την 23η αγωνιστική της Super League
Υπό το βλέμμα του Ντέιβιντ Μόγες, που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη μαζί με τον Φιλ Νέβιλ για να τσεκάρει τον αντίπαλο της Γιουνάιτεντ στους "16" του Champions League, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου, διευρύνοντας το νικηφόρο του σερί στο Καραϊσκάκη. Μεγαλύτερη αξία όμως είχε η ανακοίνωση της διοίκησης από τα μεγάφωνα κατά την διάρκεια του αγώνα, με την οποία ενημέρωσε πως ο Ρομπέρτο υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2018. Τόσο ο ισπανός, όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποθεώθηκαν από τον κόσμο για την είδηση αυτή. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός καθάρισε από το 20′ όταν είχε προηγηθεί με τέρματα των Σάμαρη και Σέποβιτς και στη συνέχεια… έκατσε. Ο εξαφανισμένος στο α’ μέρος Πανιώνιος αντέδρασε στην επανάληψη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να μπει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά το δοκάρι και ο Ρομπέρτο κράτησαν ανέπαφη την ερυθρόλευκη εστία. Λίγα πράγματα στο ντεμπούτο του ο Πέρεζ, επανεμφανίστηκε ο Μαρκάνο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μόλις 18 λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και ουσιαστικά να κλειδώσει τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, που παρατάχθηκε με πολλούς νεαρούς παίκτες. Με τον Μαρκάνο βασικό για πρώτη φορά από την στιγμή, που επέστρεψε, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά και αφού πίεσαν με κάποια στημένα, τελικά άνοιξαν το σκορ στο 11′. Σκόρερ ο Σάμαρης, που με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ -καρμπόν με αυτή, που είχε σκοράρει στην Κομοτηνή- δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο.

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε και σημειώθηκε στο 18′ όταν ο Σέποβιτς σκόραρε με το κεφάλι μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Κάμπελ. Στο 25′ ο Χολέμπας είχε μία ακόμα καλή στιγμή, αλλά μετά το μισάωρο ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ με τον Ολυμπιακό να κάνει απλώς διαχείριση και τον Πανιώνιο να μην έχει καταφέρει να προβάλει αντίσταση. Οι καυνέρυθροι δυσκολεύονταν ακόμα και να περάσουν το κέντρο, ενώ ένα φάουλ του Αραβίδη, που απόκρουσε εύκολα ο Ρομπέρτο στο 45′, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ έδωσε τη δυνατότητα στον Πέρεζ να ντεμπουτάρει και να πάρει το χειροκρότημα του κόσμου. Ο Πανιώνιος στο 53′ δημιούργησε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς, αλλά ο Ρομπέρτο δεν επέτρεψε στον Αραβίδη να πανηγυρίσει. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε πλήρως το ρυθμό του αγώνα και μέχρι το 70′ είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ωστόσο, τόσο ο Σέποβιτς, όσο και οι Παπαδόπουλος-Σαβιόλα δεν μπόρεσαν να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμα.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λίγο έλειψε να βρει για μία ακόμα φορά εφαρμογή, αλλά ο Ρομπέρτο δήλωσε παρών σε μία ακόμα περίπτωση. Ο Αραβίδης στο 72′ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο ισπανός τερματοφύλακας του είπε πάλι "όχι". Ο Ρομπέρτο πάντως, η απόκτηση του οποίου έως το 2018 ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα μέσα σε αποθέωση, πάντως είχε και την τύχη στο πλευρό του, αφού στο 79′ το σουτ του Μητρόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 86′ πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ντούνη.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Σάμαρης (69′ Πελέ), Εντινγκά, Ολαϊτάν (52′ Πέρες), Κάμπελ, Στσέποβιτς (59′ Ντομίνγκες), Σαβιόλα.

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Μπούζας (77′ Σταυροθανασόπουλος), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Λάσνικ (46′ Κολοβός), Ζαχαράκης, Πάνος, Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος, Γιάννου (63′ Ντούνης).

Σχετικά άρθρα