Χωριάτικη πίτα με λαχανικά σε 30'!

3 Ιουνίου 2013



Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα λαχανικά που έχετε στο ψυγείο και να μην τα πετάξετε φτιάχνοντας μια σπιτική χωριάτικη πίτα με λαχανικά και φέτα που προτείνει ο σεφ Γιώργος Λέκκας.



 

 

 

 

 

Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 10 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας που πρέπει να διαθέσετε είναι 30΄ και 45' για το ψήσιμο. 

 

 

 

 

 

Υλικά

 

 

 

Για το φύλλο:

 

 200 γρ. αλεύρι μαλακό

 

300 γρ. αλεύρι σκληρό

 

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι

 

1 φλιτζάνι καφέ ούζο

 

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

 

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

 

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

 

νερό χλιαρό όσο σηκώσει (περίπου 1 ποτήρι)

 

 

 

Για την γέμιση:

 

 250 γρ. φέτα Καλαβρύτων τριμμένη

 

100 γρ. μυζήθρα ανάλατη τριμμένη

 

100 γρ. ανθότυρο τριμμένο

 

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

 

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 

3 πιπεριές ψιλοκομμένες

 

1 καρότο τριμμένο

 

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 




Διαδικασία

 

Για την ζύμη: Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε τα αλεύρια. Ανοίξτε μια λακκούβα. Ρίξτε όλα τα υλικά και προσθέστε το νερό όσο ζυμώνετε. Όταν το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, σκεπάστε το με μια καθαρή νωπή πετσέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30'.

 

Για τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τα ξερά κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά αφήστε τα για 4' μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις πιπεριές, το καρότο και αφήστε τα για ακόμη 4'.  Κατεβάστε τα από την φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Προσθέστε τα τυριά, το πιπέρι και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

Για το μοντάρισμα: Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα στρογγυλά. Κόβουμε κάθε φύλλο στην μέση και βάζουμε με ένα κουτάλι σούπας στην άκρη του φύλλου τη γέμιση. Στρίψτε το σε ρολό. Τοποθετήστε ένα - ένα το ρολό σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Τυλίξτε σε μορφή σαλιγκάρι. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 45' μέχρι να ροδίσει.

 

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ