Coppa Italia: Προβάδισμα για Ρόμα, 3-2 τη Νάπολι

Μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, η Ρόμα επικράτησε με 3-2 της Νάπολι, στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού στο Stadio Olimpico, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Coppa Italia και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Στις 12/2 ο επαναληπτικός του Stadio San Paolo. Ο Βασίλης Τοροσίδης ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του Γκαρσία και αγωνίστηκε σε όλο το ματς.Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 13′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Μετά από εξαιρετική πάσα του Τότι, ο Ζερβίνιο, παρά την πίεση του Αλμπιόλ, πέρασε και τον Ρέινα και σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για την Ρόμα.

Στην συνέχεια, η Νάπολι προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο 32′ οι τζιαλορόσι διπλασίασαν το προβάδισμα τους, με τον Στρούτμαν να νικάει τον Ρέινα, με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην συνέχεια, το 2-0 υπέρ της Ρόμα έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Το συγκρότημα του Μπενίτεθ ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μέρος και μόλις στο 47′ κατάφερε να μειώσει σε 1-2.

Μετά από πάσα του Ινσίνιε και γύρισμα του Ιγκουαϊν, η μπάλα κόντραρε στον Μπενατιά, αιφνιδίασε τον Ντε Σάνκτις, ο οποίος στην προσπάθεια του να την μπλοκάρει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Ο αγώνας απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό στην συνέχεια, με τους παρτενοπέι να ανεβάζουν στροφές και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 70′.

Ο Μέρτενς έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, πέρασε τον Καστάν, πλάσαρε τον Ντε Σάνκτις και έκανε το 2-2 για τη Νάπολι.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο ισόπαλο 2-2, ο Ζερβίνιο χτύπησε για δεύτερη φορά.

Μετά από πάσα του Φλορέντσι, ο ιβοριανός επιθετικός πλάσαρε τον Ρέινα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους ρωμαίους στο 88′.

Η Νάπολι δεν μπόρεσε να απαντήσει στα λεπτά που απέμεναν, με την Ρόμα να παίρνει τη νίκη με το τελικό 3-2 και παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης:
Τρίτη (4/2)
Ουντινέζε – Φιορεντίνα 2-1 (36′ Ντι Νατάλε, 82′ Μουριέλ – 44′ Βάργκας)

Τετάρτη (5/2)
Ρόμα – Νάπολι 3-2 (13′, 88′ Ζερβίνιο, 32′ Στρούτμαν – 47′ αυτ. Ντε Σάνκτις, 70′ Μέρτενς)

Τρίτη (11/2)
22:00 Φιορεντίνα – Ουντινέζε

Τετάρτη (12/2)
21:45 Νάπολι – Ρόμα

Σχετικά άρθρα