Γεύμα με μοσχαρίσιο κιμά και ανάμικτα λαχανικά!

4 Ιουνίου 2013

 


Μία διαφορετική υγιεινή συνταγή και ταυτόχρονα πολύ νόστιμη! Ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους ή βρίσκονται σε δίαιτα.



Γράφει η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κία Καραγιάννη

Για 8 μερίδες θα χρειαστείτε:

1 κιλόάπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 ½ φλιτζάνι κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

1 ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο

¾ φλιτζανιού ξανθές σταφίδες

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

10-15 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

2 φύλλα δάφνης

200 γρ τοματοπολτός

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση

Τα βήματα:

    1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος προσθέτετε τον κιμά και τον μαγειρεύετε σε μέτρια-δυνατή φωτιά ανακατεύοντας καλά. Μόλις ο κιμάς είναι  έτοιμος τον απομακρύνετε από το σκεύος και στραγγίζετε καλά.

 

    1. Προσθέτετε στο σκεύος το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και  σοτάρετε για3’. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα καρότα και ανακατεύετε για 2-3’. Προσθέτετε ξανά τον κιμά στο σκεύος μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα να βράσουν.  Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για15’περίπου ανακατεύοντας  όταν χρειαστεί. Είναι έτοιμο.

 

    1. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε με καστανό ρύζι .



Καλή σας όρεξη!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ