Νέα «βόμβα» για την μείωση των συντάξεων

6 Φεβρουαρίου 2014

Τα βήματα της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των ένστολων, ακολούθησε ο γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πρόταση του για τις περικοπές των συντάξεων των ειδικών μισθολογίων. 


Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεδρίασε σήμερα κρίνοντας, σε πιλοτική δίκη, προσφυγές συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων που αφορούν δικαστικούς, ένστολους, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ. 


Ο αρμόδιος γενικός επίτροπος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να γίνουν δεκτές οι σχετικές προσφυγές θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με βάση μνημονικούς νόμους και είχαν μάλιστα αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου 2012. 


Πάντως, τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι δικαστές της Ολομέλειας οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Να σημειώσουμε ότι η πρόταση του Επιτρόπου δεν είναι δεσμευτική. 


Τέλος, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή προσφυγές κατά μνημονιακών νόμων, οι οποίες θα κριθούν με βάση την πρότυπη δίκη. Η πρώτη αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και η δεύτερη τις περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. 


ΠΗΓΗ: www.capital.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ