Συριζα: Προς αντικατάσταση ο Καρυπίδης

6 Φεβρουαρίου 2014

Προς απόσυρση της υποψηφιότητας του Θοδωρή Καρυπίδη κλίνει η ηγεσία της Κουμουνδούρου, μετά τις αποκαλύψεις και τις αντιδράσεις για ακραίες θέσεις που έχει εκφράσει , παραμένει όμως η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την Πελοπόννησο.

Η αναβολή της συνεδρίασης της Πολιτικής γραμματείας που ήταν προγραμματισμένη για χθες και η πραγματοποίησή της σήμερα, με το πρόσχημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Κεφαλονιά, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτίστως για την υποψηφιότητα Καρυπίδη και δευτερευόντως για την υποψηφιότητα Βουδούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη του στενού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, όπου εκφράστηκαν διιστάμενες απόψεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη. Άμεσοι συνεργάτες του πρόεδρου του κόμματος τάχθηκαν υπέρ της απόσυρσης της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, ενώ στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας – ο οποίος είχε προτείνει την υποψηφιότητα Καρυπίδη – ο υπεύθυνος της αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης και ο Αλέξης Μητρόπουλος τάχθηκαν υπέρ της στήριξης του Θ. Καρυπίδη. 

Μετά τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πέτρο Λάμπρο και Μάνια Μπαρσέφσκι που τάχθηκαν χθες υπέρ της αντικατάστασης του Θ. Καρυπίδη, στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε χθες και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ νωρίτερα θα υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με στενούς του συνεργάτες, με τις πληροφορίες του Real.gr, να επιμένουν ότι η αντικατάσταση του Θ. Καρυπίδη «έχει ωριμάσει». 

Εκ των πραγμάτων τυχόν απόσυρση της υποψηφιότητας θα αναδείξει τις ευθύνες των υπευθύνων για τις υποψηφιότητες, με την ηγεσία της Κουμουνδούρου να κατανοεί ότι είναι καλύτερο για την ίδια να παραδεχθεί ότι προχώρησε σε μια επιπόλαια απόφαση και να δείξει ότι ακούει τις φωνές των μελών και στελεχών του κόμματος.

Ο Δ. Βίτσας και ο Κ. Πουλάκης μεταβαίνουν σήμερα στην έδρα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να συζητήσουν με τις οργανώσεις τις εξελίξεις. 

Αντιθέτως, η ηγεσία προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να μπει στη συζήτηση για αντικατάσταση του Οδυσσέα Βουδούρη. 

Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ