Η συνταγή της Άννας για μουσακά!

6 Ιουνίου 2013



Η Άννα Δρούζα μοιράζεται μαζί σας την δική της συνταγή για μουσακά!

 

Χρησιμοποιούμε ένα κιλό κιμά τον τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι αφού πρώτα έχουμε τσιγαρίσει κρεμμυδάκι μαζί με σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και αφού τσιγαριστεί και ο κιμάς ρίχνουμε φρέσκια ντομάτα και πελτέ αραιωμένο σε νερό μια κουταλιά, λίγο μπαχάρι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μαύρη. Τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το ζουμί. Χωριστά κόβω πατάτες, μελιτζάνες και κολοκύθια σε ψιλές φέτες. Τις μετράω στο ταψί για να δω πόσα περίπου θα χρειαστώ και για τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια κόβω λίγο παραπάνω γιατί μαζεύουν στο τηγάνισμα. Ξεκινάω το τηγάνισμα στις πατάτες όπως και στις μελιτζάνες και έπειτα στα κολοκύθια και τα τηγανίζω από το προηγούμενο βράδυ αφήνοντάς τα στο σουρωτήρι ξεχωριστά όλα μεταξύ τους να στραγγίξουν. Μετά παίρνω το ταψί και ξεκινάω να βάζω τις στρώσεις βάζοντας πρώτα το κολοκύθι, μετά μια στρώση κιμά, μετά μια στρώση πατάτα, μετά μια στρώση κιμά, μετά μια στρώση μελιτζάνα και μετά μια στρώση κιμά. Αλατίζω όσο θέλω σε κάθε στρώση. Κατόπιν φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί. Τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το νερό, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το αλάτι και ένα κουτί μικρό κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά και τέλος απλώνω την μπεσαμέλ επάνω από το ταψί με τον κιμά.

 

Καλή όρεξη!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ