Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και βασιλικό σε 10'!

7 Ιουνίου 2013



Ο σεφ Γιώργος Λέκκας, προτείνει να φτιάξετε νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και βασιλικό σε 10'. Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 35 άτομα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

 

 

 

6 κολοκύθια μεγάλα

 

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 

½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

 

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

 

½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

 

3 αυγά χτυπημένα

 

150 γρ. φέτα σε τρίμματα

 

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

 

αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

7 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

 

 

Διαδικασία

 

 

 

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Σε ένα σουρωτήρι τοποθετούμε το τριμμένο κολοκύθι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Τα αφήνουμε για 20΄να βγάλουν τα υγρά τους. Στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια το τριμμένο κολοκύθι για να φύγει το νερό. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το στυμμένο κολοκύθι, το ξερό, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το βασιλικό, τα χτυπημένα αυγά, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός.  Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε με κουτάλι της σούπας έναν - έναν το κολοκυθοκεφτέ. Αφήνουμε για 2΄να ροδίσει από την μια πλευρά και με την βοήθεια ενός πιρουνιού γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τον αφήνουμε μέχρι να ροδίσει.  Στρώνουμε σε μια πιατέλα απορροφητικό χαρτί και τους τοποθετούμε να στραγγίσουν. Είναι έτοιμοι να τους σερβίρουμε. Συνοδεύονται με γιαούρτι ή τζατζίκι.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace