Χοιρινό ψητό με θυμάρι και φρέσκα κολοκυθάκια!

<p><br /> <br /> <strong>Ο σεφ Γιώργος Λέκκας, προτείνει να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο και ολιγοθερμιδικό πιάτο με χοιρινό και φρέσκα κολοκυθάκια! Οι μερίδες είναι για 2 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15' και για το ψήσιμο 30 – 45'. </strong><br /> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div><strong>Υλικά</strong></div>
<p> </p>
<div>1 κιλό φιλέτο χοιρινό</div>
<p> </p>
<div>Θαλασσινό αλάτι</div>
<p> </p>
<div>Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</div>
<p> </p>
<div>1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο</div>
<p> </p>
<div>3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο</div>
<p> </p>
<div>5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</div>
<p> </p>
<div>6 φρέσκα κολοκυθάκια μικρά</div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div><strong>Διαδικασία</strong></div>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<div>Σε ένα ταψί στρώστε τη λαδόκολλα και βάλτε το χοιρινό. Πασπαλίστε με λάδι, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο τζίντζερ  και αλείψτε καλά όλο το κρέας. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε τα κολοκυθάκια, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε τα κολοκυθάκια και σκόρπισε τα γύρω από το κρέας στο ταψί.</div>
<p> </p>
<div>Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C σε αντιστάσεις πάνω – κάτω και ψήστε στη προτελευταία σχάρα για 20 έως 30 λεπτά μέχρι το κέντρο του χοιρινού κρέατος να φτάσει τα 63 εκατοστά.  Ανάψτε το γκριλ και αφήστε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες της πλευρές και να καραμελώσει. Σκεπάστε το φαγητό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήστε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το ταψί από το φούρνο και κόψτε το χοιρινό κρέας σε φέτες και περιχύστε με τα υγρά που έχει το ταψί. Σερβίρετε με τα ψητά κολοκυθάκια, φρέσκο ψωμί και σαλάτα.</div>

Σχετικά άρθρα