Σουφλέ σοκολάτας για τον Άγιο Βαλεντίνου

6 Φεβρουαρίου 2014

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας ετοιμάζει τις καλύτερες συνταγές για γλυκά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

 

Mερίδες: 12

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια

5 αυγά

150 γραμμ. ζάχαρη

100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα).

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με

κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ